Groothandel Staiger, Stuttgart:

"Biologische gemaksproducten zijn steeds meer in trek voor consumptie buitenshuis"

Al 40 jaar voorziet de levensmiddelengroothandel Staiger het hart van Baden-Württemberg in de regio Stuttgart van versproducten en meer. Het bedrijf, dat gevestigd is op de groothandelsmarkt, staat nog in de kinderschoenen als het gaat om biologische producten, maar kijkt ambitieus vooruit omdat zijn klanten erom vragen. De jaarlijkse omzet bedraagt ongeveer 50 miljoen euro. 3% van deze omzet komt van bioproducten. De directie bevestigt aan BioPress dat zij dit aandeel voortdurend tracht te verhogen vanwege de toegenomen vraag.

De locatie van Staiger op de groothandelsmarkt van Stuttgart

Daartoe onderhoudt het bedrijf directe relaties met de landen van herkomst en onderhoudt het rechtstreeks contacten in de omgeving en met producenten in de regio. Een probleem op dit moment is dat de handelaren de goederen moeten etiketteren of laten etiketteren. Eén producent in Spanje heeft in dit opzicht tot dusver het goede voorbeeld gegeven. "Maar er is zeker ruimte voor verbetering," zegt Bernd Wemlinger, die verantwoordelijk is voor de inkoop bij Staiger.

Biologische salades en groenten zijn steeds meer in trek voor consumptie buitenshuis en worden geleverd door de Bio Manufaktur in Heimsheim. Daarnaast heeft het bedrijf "eigenlijk altijd" samengewerkt met twee biologische groenten- en fruitgroothandels.

Klik hier voor het volledige interview.

Voor meer informatie:
Staiger GmbH
Langwiesenweg 30
70327 Stuttgart, Duitsland
+49 711 480710
info@staiger-gmbh.de
www.staiger-gmbh.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven