Nieuwe ferry Dublin-Cherbourg volgeboekt op eerste overtocht

Volgens de Zweedse rederij Stena was haar nieuwe ferrydienst Dublin-Cherbourg op de eerste dag uitverkocht, met 175 geboekte vrachtwagens. Volgens de verladers kunnen rechtstreekse routes naar Europa de Britse landbrug echter niet vervangen vanwege het gebrek aan capaciteit en de extra kosten die daaraan verbonden zijn.

De Stena Estrid vertrok om 15:00 uur vanuit Dublin naar de Franse haven Cherbourg, nadat zij in het weekend van de Holyhead-route was gehaald. Simon Palmer van Stena legde uit dat zij inspelen op de vraag van klanten vanwege de vrees voor vertragingen op de route door Groot-Brittannië. Hij zei dat het verkeer op de Holyhead-route met 50% is afgenomen en dat de rederij de vraag in het weekend wil testen op een Cherbourg-route met de Estrid, die op zaterdag vertrekt en zondag terugkeert.

Palmer zegt dat Stena ook een toename van 120% heeft gezien in het vrachtverkeer vanuit Rosslare in Zuidoost-Ierland, eraan toevoegend dat er moeilijkheden zijn met de directe Europa-route, omdat de Keltische Zee deel uitmaakt van de Atlantische Oceaan en vatbaarder is voor annuleringen vanwege slechte omstandigheden.

Linda Stuart Trainor, van Food Drink Ireland, merkte op dat de rechtstreekse route voor veel van de leden van haar organisatie moeilijk te nemen is, omdat Ierland een kleine importmarkt is die altijd afhankelijk is geweest van ladingen die vanuit Groot-Brittannië werden geleverd. Zij heeft de regering opgeroepen een oplossing te vinden voor de dreigende tarieven van tussen 8 en 30% op levensmiddelen die uit Britse distributiecentra worden ingevoerd.

Bron: fpcfreshtalkdaily.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven