Power Potato: nieuw Deens aardappelras met 35% minder koolhydraten

Na drie jaar selecteren en testen van bestaande aardappelrassen is  MyCo Mind in Give in Zuid-Denemarken erin geslaagd om een echte ‘dieet’-aardappel te ontwikkelen.

De nieuwe Deense aardappel heet ‘Power Potato’ en heeft 35 tot 45 procent minder calorieën en koolhydraten dan gewone aardappelen. Het is daarom een ideaal product voor in een dieet. Bovendien voldoen de eigenschappen van de Power Potato aan de aanbevelingen van de Diabetesvereniging. 

Het project is geslaagd dankzij een speciale teeltmethode met onder andere minder bemesting. Dat heeft, in combinatie met de bijzondere eigenschappen van het nieuwe ras, het gewenste resultaat gegeven.

Christian Myllerup, directeur van MyCo Mind: “We willen aardappelen terug op het dagelijkse menu brengen en met de Power Potato is er geen excuus meer om niet meerdere keren per week aardappelen te eten. Als je een normale portie van ongeveer 250 tot 300 gram eet, krijg je met de Power Potato tussen de 35 en 45 procent minder calorieën binnen in vergelijking met gewone aardappelen en slechts één zesde van de hoeveelheid calorieën en koolhydraten die in rijst en pasta zitten. Bovendien heeft de Power Potato een hoog gehalte aan gezonde voedingsvezels en 35 procent minder zetmeel dan gewone aardappelen. We hebben heel hoge verwachtingen van de Power Potato, die we in januari echt lanceren in alle ketens van Salling Group, waaronder Føtex, Bilka en Netto.”

Bron: jammerbugtavis.dk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven