Filipijn maakt eerste zoete aardappelbier

In de meest noordelijke provincie van de Filipijnen is een bedrijf begonnen met de productie van Ivatan beer, het eerste en enige lokaal gebrouwen bier in Batanes. Alfonso Simon, voorzitter van het Batanes State College (BSC), zei dat de technologie die gebruikt wordt voor de productie van het zoete aardappelbier ontwikkeld is door de afdeling onderzoek en ontwikkeling van het BSC.

Simoan van BSC en zakenman Dennis Lim van Tawsen Agri-Ventures ondertekenden de technologielicentieovereenkomst voor het zoete aardappelbier.

In een interview onderstreepte Simon het belang van Ivatan bier voor de mensen van Batanes: "Het feit dat Ivatan bier wordt gebrouwen van de plaatselijk geteelde wakay of zoete aardappel, die overvloedig aanwezig is in de provincie Batanes, maakt het product nog interessanter en aantrekkelijker voor de plaatselijke bevolking," vertelde hij aan het Philippine News Agency.

BSC ontving een fonds van 400.000 PHP (€ 6.850,-) om de drank in 2018 te ontwikkelen. Het jaar daarop maakte het inheemse bier zijn publieke debuut tijdens de Science and Technology Caravan in Batanes.

Foto: Dr. Alfonso Simon/Batanes State College 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven