Demeter

Grupo Agroponiente wil bio-teelt uitbreiden tot 20 miljoen kilo

Na succesvol aan de slag te zijn gegaan met de biodynamische teelt, waarvoor ook het Demeter-keurmerk werd behaald, is de groep Agroponiente uit het Spaanse Almería van plan dit jaar de bio-teelt uit te breiden tot 20 miljoen kilo. Vorig jaar klokte de groep af op 18 miljoen kilo.

"Dit is een project waarin het bedrijf stap voor stap te werk gaat, zonder te forceren. We willen niet opeens ongebreideld groeien, maar elk jaar voortbouwen op de stappen die we het voorgaande jaar hebben gezet", zo vertelt Diego Oller, productmanager Bio bij Grupo Agroponiente. “Onze bio-teelt is eigenlijk altijd gestaag blijven doorgroeien in alle opzichten: zowel qua areaal, productpalet, aangesloten telers als teeltgebieden. Die evolutie maken we overigens ook waar in het conventionele segment”.

Dit jaar teelt Grupo Agroponiente bio-producten op een totaal van 250 hectare. Het heeft ook het telersbestand waar het mee samenwerkt uitgebreid, zowel in Almería als in andere provincies. Momenteel komen de bio-producten van het bedrijf uit Andalusië, met name uit de provincies Sevilla, Málaga en Granada, maar ook uit Murcia, de Valenciaanse Gemeenschap en Castilla-La Mancha. Daarnaast kan het bedrijf uiteraard ook rekenen op de bio-productie in verschillende teeltgebieden van Almería: Poniente, Alpujarra, Vega de Almería en Campo de Níjar.

Agroponiente teelt vooral rode en gele puntpaprika's, komkommers, watermeloenen, cherrypruimtomaten en pruimtomaten. Onder het Demeter-keurmerk hebben de puntpaprika’s en de komkommers het assortiment met onder andere aubergines en California paprika’s vervoegd.

Grupo Agroponiente heeft met de teelt in verschillende gebieden een stevige structuur op poten gezet, waarbij het ook technici uitstuurt naar de telers om hen te adviseren over de technieken en vereisten van de biologische landbouw. De verwerking van de productie gebeurt evenwel gecentraliseerd, namelijk in het bio-gecertificeerde magazijn van het bedrijf in Berja.

Bron: lavozdealmeria.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven