Verpakte gesneden okra, drumsticks en kurkumapasta voor de Indische keuken

Moeder Dairy Fruit & Vegetable heeft de lancering aangekondigd van verpakte gesneden okra, drumsticks (Moringa oleifera) en kurkumapasta in het kader van hun Safal-lijn. Het meest in het oog springend is de kurkumapasta. Kurkuma is een belangrijke specerij in de Indiase keukens, maar wordt van oudsher gebruikt in fijne poedervorm. Pasta, gemaakt van kurkuma, wordt niet veel gebruikt door het gebrek aan beschikbaarheid en het seizoensgebonden karakter van de verse producten (verkrijgbaar van januari tot maart).

De introductie van de nieuwe producten in de Safal-lijn markeert ook de toetreding van Mother Dairy tot de categorie specerijen, zij het in de vorm van pasta.Foto: Mother Dairy

Een woordvoerder van Mother Dairy vertelde afaqs! dat de nieuwe verpakte groenten van Safal vooral bedoeld zijn voor huishoudens die op zoek zijn naar zorgeloos en gemakkelijk koken. Traditioneel gezien gaan Indiërs naar open markten en plukken en kiezen daar zelf hun groenten. De manier waarop dat gebeurt is meer een ritueel dan snel even boodschappen doen.

Het aanbod van de nieuwe producten zal worden verdeeld over meer dan 300 Safal groenten- en fruitwinkels in de Nationale Hoofdstedelijke Regio (NCR), en zal geleidelijk aan worden uitgebreid in de reguliere retail in India.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven