Rusland verlengt invoerverbod voor levensmiddelen met nog een jaar

President Poetin heeft onlangs een decreet ondertekend waarmee het Russische verbod op de invoer van tuinbouwproducten uit landen die economische sancties tegen Rusland hebben ingesteld, wordt verlengd tot eind 2021. Het Verenigd Koninkrijk is afzonderlijk aan de lijst toegevoegd.

Sinds 2014 heeft Rusland veel tuinbouwproducten uit de VS, de EU, Canada, Australië, Noorwegen, Oekraïne, Albanië, Montenegro, IJsland en Liechtenstein verboden als vergelding voor deze landen die economische sancties toepassen nadat Russische strijdkrachten het grondgebied van Oekraïne op de Krim zijn binnengedrongen en bezet hebben.

De vermeende betrokkenheid van Moskou bij het militaire conflict in het oosten van Oekraïne werd ook aangehaald door westerse landen die de financiële, energie- en defensiesector van Rusland hebben aangepakt met sancties. Deze hebben de Russische economie geschaad, de Russische toegang tot de wereldwijde financiële markten beperkt en de Russische invoer van belangrijke technologieën teruggedrongen.

Met het verbod op Europese groenten en fruit is de uitvoer van tuinbouwproducten uit de EU naar Rusland gedaald van ongeveer 11,8 miljard euro in 2013 tot ongeveer 6 miljard euro in 2017. Finland, Nederland, Litouwen, Polen en Duitsland werden het zwaarst getroffen door het invoerverbod.

Bron: irishexaminer.com
Fotobron: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven