Veel lof voor de mangoschilmachine van PND

“Onze mangoschiller model PL6M is één van onze bestverkopende machines en daar zijn we trots op. Door de jaren heen is deze machine door onze concurrenten veelvuldig gekopieerd, maar onze machines zijn de originele en 100% made in Italy”, zegt Virginia Cascella, exportmanager bij het Italiaanse PND, dat zich heeft gespecialiseerd in machines voor het schillen en snijden van fruit.

Accountmanager Melania Di Prisco en exportmanager Virginia Cascella

“In 2012 is er patent aangevraagd voor de schilmachine en in de afgelopen jaren hebben we gewerkt aan de verbetering ervan. Dit hebben we kunnen doen dankzij de ervaring van onze interne ontwerpafdeling en de terugkoppeling van onze klanten. Dat heeft ertoe geleid dat we nu aan de top staan, want PND heeft een goede balans tussen technologie en betrouwbaarheid laten zien”, zegt Cascella.

PND vierde vorig jaar haar 20-jarig jubileum en nog steeds kan het bedrijf rekenen op het vertrouwen van klanten en technici uit de sector. PND wordt dan ook gezien als ideale bondgenoot.

Een optimaal resultaat, ook bij zeer rijp fruit.

“De mangoschiller model PL6M is twee jaar geleden verder geïmplementeerd. Een aantal onderdelen werden vervangen, aangepast en omgevormd tot een kiwi-schiller om te voldoen aan de grote vraag naar veelzijdigheid van machines”, vervolgt Cascella.

Video

De schilmachine beschikt over zes schilstations die 40 stuks per minuut kunnen schillen, zowel rijp als onrijp fruit. “Het grote voordeel van deze machine is dat deze toepassing niet in andere machines te vinden is.”

Een mango en kiwi worden geschild met model PL6M

“Het zal geen verrassing zijn dat onze machines worden gebruikt voor het assortiment gesneden fruit. We verkopen onze machines in Midden-Europa, voornamelijk Groot-Brittannië, Duitsland en Spanje, maar ook in de Verenigde Staten. Daarnaast worden onze machines tevens gebruikt voor de verwerking van gedroogd en diepgevroren gewassen, en in dat geval komen de orders uit Zuid-Amerika en Centraal-Afrika en Azië”, zegt Cascella. 

Kiwi's geschild door de machine

“De schiller model PL6M is al bijna tien jaar op de markt en er zijn al ongeveer 120 van die machines in gebruik. Onze klanten zijn zeer tevreden. De voordelen zijn onder andere het eenvoudige gebruik en onderhoud, het reinigingsgemak en de uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Tijdens de lockdown in Italië hadden we problemen met de levering en konden we sommige delen van de wereld niet bereiken. Gelukkig is het mogelijk om de machines op afstand te installeren. Het personeel van de klant kon dit doen met behulp van ondersteunende video’s die door onze gespecialiseerde medewerkers werden voorbereid”, concludeert Cascella. 

De machines uit de mangolijn omvatten een schilmechanisme, een ontpitter en een snijder. Voor meer informatie kan de catalogus hier worden bekeken.

Voor meer informatie:
Virginia Cascella
PND - Fruit Processing Machinery
Via Brancaccio, 11
84018 Scafati (SA) – Italië
+39 0818509368
info@pndsrl.itt
www.pndsrl.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven