Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Israëlische aardbeienseizoen komt met nieuwe smaken

Er worden ongeveer 12 verschillende aardbeienrassen in Israël geteeld, die variëren in zoetheid en vochtgehalte. Aardbeienteler Udi Nachshon: "Vandaag de dag zijn er rassen die veel zoeter zijn en rassen die meer opleveren. Er zijn wel veel problemen. Klimaatproblemen, bodemvruchtbaarheidsproblemen, bodemziekten... Maar we willen altijd iets anders leveren."

In de afgelopen jaren hebben Israëlische wetenschappers en zaadveredelaars nieuwe rassen ontwikkeld, die een scala aan nieuwe smaken opleveren. De B4U (Berry for You) variëteit ziet er misschien uit als een aardbei, maar smaakt als een druif. De vrucht is ontwikkeld in het Volcani Center, de Israëlische organisatie voor tuinbouwkundig onderzoek, en heeft een uitgesproken smaak, bijna als een druivenlolly.

Volgens Nachshon is B4U een lastige druif om te telen en is daarom nog niet doorgedrongen tot de markt. Maar andere soorten, zoals Hadar, Aya, Ilan, Angel en Peles gedijen goed op de velden en liggen volop in de schappen.

In de afgelopen jaren zijn verschillende Israëlische teeltbedrijven begonnen met nieuwe technieken jaarrond te telen. De vraag naar aardbeien op de lokale markt is toegenomen en de lokale telers willen aan deze groeiende vraag voldoen, het liefst het hele jaar door.

Menafn.com legt uit dat ondanks de goede kwaliteit van de Israëlische aardbei, de export van het zachtfruit de laatste jaren drastisch is afgenomen omdat andere landen meer concurrerend zijn op prijs.

Foto: Dreamstime


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven