Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

InVivo overweegt de overname van de Franse agribusiness Soufflet

Afgelopen week heeft de coöperatieve groep InVivo een verklaring afgegeven waarin staat dat zij exclusieve besprekingen heeft gevoerd om het familiebedrijf Soufflet te verwerven. Mochten deze gesprekken vruchtbaar zijn, dan zou de daaruit voortvloeiende overeenkomst een van de grootste landbouwbedrijven van Europa creëren met een omzet van 10 miljard euro.

Deze poging tot consolidatie komt omdat Frankrijk, de grootste landbouwproducent van de Europese Unie, probeert milieubewuste landbouwpraktijken te omarmen en tegelijkertijd de strijd aangaat met goedkopere graanleveranciers zoals Rusland.

"De combinatie van InVivo Group en Soufflet Group zou leiden tot de oprichting van een Franse kampioen in de landbouw en de agribusiness met een internationale voetafdruk," aldus een verklaring.

Een deal zou hun internationale graanhandelsactiviteiten samenbrengen en tegelijkertijd complementaire bedrijven met een beperkte overlap combineren, waaronder Soufflet's meelmolen- en moutproductie en InVivo's wijndistributie en tuinretail.

Een fusie zou InVivo, een groep van 192 coöperaties die eigendom zijn van boeren, en de eeuwenoude Soufflet beter kunnen laten concurreren met concurrenten zoals Cargill uit de VS en BayWa uit Duitsland.

Volgens reuters.com zou de deal, waarbij het merk Soufflet behouden zou blijven, eind 2021 kunnen worden gesloten.

Soufflet is in het verleden het onderwerp geweest van geruchten over overnames, mede door het ontbreken van een opvolger van Michel Soufflet, bestuursvoorzitter, en zijn zoon Jean-Michel, die directeur is.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven