'Zelfs ondanks weerproblemen zal de fruitoogst van dit jaar de records van 2019 verbreken'

Rusland: verhoging fruitprijzen voorspeld voor 2021

Volgens voorlopige ramingen van de Tuinbouwunie van Rusland was de totale appeloogst in 2020 708.000 ton, wat 30% lager is dan normaal door late vorst in verschillende grote regio's.

Het bedrijf Technology Growth gelooft dat de niveaus van fruitimport in 2020 gelijk bleven aan die in 2019. Rusland importeerde ongeveer 1,7 miljoen ton aan traditioneel fruit - appels, peren, perziken, kersen en druiven. 

"Dit resultaat werd gehaald door de grote oogst in 2019 en in de eerste helft van 2020 was er erg weinig import. Voor nieuwjaar verkochten onze ondernemingen producten die de herfst ervoor geoogst waren," zegt de algemeen directeur van het bedrijf, Tamara Reshetnikova. "Maar in 2021 zal de import van fruit verhogen door een kleine oogst, omdat daardoor de aanvoer gelimiteerd zal worden. Prijzen voor al het fruit zullen verhogen in de winter en het voorjaar."

Maar de groei in importvolumes en prijzen zal tijdelijk zijn, gelooft de Tuinbouwunie. Als er geen weerrampen zijn zal de fruitoogst in 2021 het recordgetal van 2019 verbreken. 

"Het feit is dat 2018 en 2019 record brekende jaren werden voor de aanleg van meerjarige boomgaarden, en die zullen dit jaar beginnen met fruit dragen. En dus kunnen we in het nieuwe jaar niet alleen een recordoogst verwachten maar ook een verlaging in de winkelprijzen en een verlaging van import," zei Mikhail Glushkov, directeur van de Tuinbouwunie.  

Bron: east-fruit.com

Bron foto: Dreamstime.com.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven