India: 60 telers gestorven tijdens de protesten

Op dinsdag heeft de belangrijkste oppositiepartij van India een verklaring afgelegd waarin staat dat sinds het begin van de protesten tegen de nieuwe landbouwwetten meer dan een maand geleden, 60 telers zijn gestorven. De Indiase leider van het Nationale Congres, Rahul Gandhi, zei dat de 'apathie en arrogantie' van de regering heeft geleid tot het verlies van mensenlevens.

Op dit moment bivakkeren duizenden telers aan de stadsgrenzen van New Delhi en eisen ze een intrekking van de landbouwwetten die in september zijn aangenomen, wat volgens hen zal leiden tot uitbuiting van de telers. De politie heeft een paar keer traangas afgevuurd om te voorkomen dat ze de nationale hoofdstad binnendrongen. De demonstranten beweren ook dat 60 van hen zijn gestorven sinds het begin van de actie in november.

"Ze hebben hun leven opgeofferd voor de strijd," vertelde Rakesh Tikait, een hooggeplaatst lid van de Bharatiya Kisan Union, een telersvereniging, aan Anadolu Agency. "We accepteren niets minder dan een herroeping van de nieuwe wetten."

De nieuwe wetten staan grote bedrijven toe om rechtstreeks tuinbouwproducten te kopen van de telers. De telers in India verkopen hun producten meestal op lokale, door de staat geregistreerde markten die hen een minimale steunprijs garanderen, zodat ze beschermd zijn tegen mogelijke prijsstoornissen in het geval van een slecht oogstjaar.

Bron foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven