Studenten eten te weinig groenten en fruit

Studenten eten te weinig groenten en fruit. Dat is een van de conclusies die getrokken kan worden uit het promotieonderzoek van Nicole van den Bogerd (gezondheidswetenschappen, Vrije Universiteit Amsterdam). Zij deed onderzoek naar de studieomgeving van studenten waaronder het eetpatroon en de inname van groenten en fruit.

Veel studenten halen de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid niet wat zorgwekkend is volgens het onderzoek omdat dit een hoger risico op overgewicht en bepaalde chronisch ziektes geeft. Eerdere studies hebben aangetoond dat de voedingsomgeving van onderwijsinstellingen meer ongezonde dan gezonde voeding biedt, zoals fruit en groenten, en dat ongezonde opties er goedkoper zijn. Het vergroten van de beschikbaarheid en prijsverlagingen van groenten en fruit in de studieomgeving kan mogelijk de groente- en fruitinname van Nederlandse studenten verbeteren. 

Een belangrijke reden die door de doelgroep zelf gegeven wordt is de prijs van groenten en fruit in de kantines en in de supermarkt. Echter, uit verder onderzoek blijkt dat het gratis verstrekken van groenten en fruit zeker niet voldoende was om de consumptie te verhogen. Daarmee valt dus nog veel te leren over de zogenaamde 'interventies' om studenten te stimuleren meer groenten en fruit te eten.

Klik hier voor het abstract van het promotieonderzoek

Bron: Vrije Universiteit Amsterdam


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven