Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zwitserse Spar opent 60 winkels in benzinestations

VK: omzet van Morrisons stijgt met 8,1% in de laatste handelsperiode
Morrisons, de op drie na grootste Britse supermarktgroep, rapporteerde een verkoopstijging in zijn laatste handelsperiode (inclusief de kerstperiode). Het bedrijf profiteerde van het feit dat buitenshuis eten en drinken werd beperkt door de strenge Covid-19-regelgeving. De groep zei dat de like-for-like omzet, exclusief brandstof, in de 22 weken tot 3 januari met 8,1% is gestegen; een periode die het derde kwartaal van Morrisons beslaat tot 1 november en de kersthandelsperiode van 9 weken.
Bron: uk.reuters.com 

Pingo Doce begint op de Azoren
Het Portugese retailmerk Pingo Doce heeft aangekondigd met activiteiten op de Azoren te starten. De groep Finançor heeft via haar dochteronderneming Finançor en de groep Jerónimo Martins een overeenkomst ondertekend om haar activiteiten uit te breiden binnen de voedingssector op de Azoren onder de merknamen Pingo Doce en Recheio. 
Bron: esmmagazine.com 

Nederland: omzet Jumbo Group € 9,73 mld in 2020
Jumbo meldde dat ze in 2020 een omzet van €9,73 mld genereerde, inclusief de omzet via  restaurantketen La Place. De omzet van de Jumbo-winkels steeg met 15% tot € 9,68 mld en de online-verkoop steeg met meer dan 50% tot meer dan € 500 mln. Zonder het effect van de extra week 53 zou de omzet in de winkels volgens Jumbo met 13% zijn gestegen. De omzetstijging van bioproducten in de winkels bedroeg 11% in 2020; zonder de 53e week zou dat op 9% zijn uitgekomen.
Bron: retailanalysis.igd.com 

Britse supermarkten halen omzet van € 12,9 mld in december
December was de drukste maand ooit voor de Britse supermarkten, omdat het aanscherpen van de Covid-19-maatregelen en de sluiting van restaurants, bars en cafés betekende dat het winkelend publiek € 12,9 mld aan boodschappen besteedde, zo bleek uit gegevens van de sector. Marktonderzoeker Kantar liet weten dat de verkoop van de supermarkten met 11,4% jaar-op-jaar in de loop van de 12 weken tot 27 december steeg; een periode die zowel de nationale novembersluiting in Engeland als kerst omvat.
Bron: reuters.com 

VK: Aldi meldt recordomzet voor kerst 
Een piek in de vraag naar premium producten bezorgde Aldi de beste kerstomzet ooit, zo heeft de supermarkt laten weten. In de 4 weken tot 24 december steeg de verkoop met 10,6% ten opzichte van dezelfde handelsperiode een jaar geleden. De supermarkt zag ook een sterke groei in zijn online Wijn en Speciaal-aanbod, met een omzetstijging van 75% in december ten opzichte van het voorgaande jaar. Duizenden klanten bestelden hun boodschappen online via de click-and-collect service en het on-demand leveringssysteem met Deliveroo.
Bron: aldipresscentre.co.uk 

Zwitserland: Spar opent 60 winkels in benzinestations
Spar Zwitserland heeft zijn aanwezigheid in de Zwitserse tankstation-business uitgebreid met de overname van 60 Avia winkels van Store Service. De overname is begin dit jaar van kracht geworden en de 60 winkels worden toegevoegd aan de 16 Spar-winkels die al in de Avia-benzinestations in het hele land gevestigd zijn. Store Service, dat eigendom is van een groot aantal bedrijven die lid zijn van Avia, heeft ongeveer 550 medewerkers in dienst, die allemaal hun baan hebben behouden tijdens de overname.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Aldi opent winkels in Edinburgh, East Lothian en Dalkeith
Aldi gaat in heel Schotland vier nieuwe winkels openen als onderdeel van een investering van €22 mln, inclusief een nieuwe winkel in Edinburgh's Hermiston Gait. De geplande nieuwe winkels zullen naar verwachting 600 banen naar Schotland brengen en zullen het aantal winkels dat de budgetretailer in Schotland heeft op 100 brengen.
Bron: edinburghlive.co.uk 

Metro maakt overname Davigel Spanje bekend
Metro heeft de overname van het foodservice distributiebedrijf Davigel Spanje - voor een onbekend bedrag - bekendgemaakt. De groothandelaar zei dat de overname van het bedrijf van de Amerikaanse exploitant Sysco hem in staat zal stellen "zijn strategisch profiel op de Spaanse groothandelsmarkt te versterken". 
Bron: esmmagazine.com 

Malta: Scotts supermarkt voor € 35 mln overgenomen door discountgigant Lidl
Vier supermarkten van de Scotts-keten worden overgenomen door de Lidl-supermarktketen. De transactie wordt momenteel beoordeeld door het Mededingingsbureau, bevestigde een woordvoerder van het Lidl-bedrijf in Malta. De waarde van de transactie komt op € 35 mln voor de gehele overdracht van gebouwen en grond.
Bron: maltatoday.com.mt 

Publicatiedatum: