Ierland verhoogt het aantal rechtstreekse vrachten van en naar Europa

Ierland verhoogt zijn directe vrachtzendingen van en naar het Europese continent. Ierse bedrijven proberen alles in het werk te stellen om potentiële schermutselingen in Britse havens na Brexit te omzeilen. Veel bedrijven verschepen goederen tussen Ierland en het Europese vasteland via Groot-Brittannië, waarbij elk jaar ongeveer 150.000 vrachtwagens over de zogenaamde Britse 'landbrug' rijden.

Maar na afloop van de overgangsperiode in het Verenigd Koninkrijk op 31 december worden vrachtwagenchauffeurs nu geconfronteerd met nieuwe controles wanneer zij het grondgebied van de EU verlaten om vanuit Ierland of Frankrijk Groot-Brittannië binnen te komen. Dit heeft geleid tot bezorgdheid over het papierwerk in de havens en de mogelijke chaos op de drukke route Dover-Calais.

Deze risico's werden kort voor Kerstmis onder de aandacht gebracht toen Frankrijk de oversteek tussen Dover en Calais afsloot vanwege de bezorgdheid over een nieuwe stam van het zeer overdraagbare coronavirus, waardoor honderden Ierse truckers in Groot-Brittannië vast kwamen te zitten.

Volgens de Ierse premier Micheál Martin werd door deze verstoring de noodzaak van 'alternatieve routes' naar de landbrug aangetoond, zelfs met een Brexit-deal. De vertragingen in Dover hebben geleid tot een grotere vraag naar deze diensten, waardoor de veerbootmaatschappij Stena Line voor Kerstmis de capaciteit op haar directe vrachtroute tussen Rosslare in Zuidoost-Ierland en de Franse haven Cherbourg heeft verdubbeld.

Hoewel de vaartijden op directe overtochten over zee naar het Europese continent langer zijn, heeft de bezorgdheid over Brexit al veel Ierse exporteurs en importeurs ertoe aangezet om de toegenomen capaciteit op deze routes te gebruiken.

Bron: usa-vision.com
Bron foto: Dreamtime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven