Britse pond in zwaar weer door verlengde lockdowns

Het Britse pond lijkt een hobbelige rit voor de boeg te hebben, aangezien de strengere lockdownmaatregelen naar verwachting het optimisme over de Brexit-deal, dat de munt gisteren boven de $1,37 heeft doen stijgen, zullen compenseren.

De stijging van het Britse pond tot de hoogte van mei 2018 wordt algemeen toegeschreven aan handelaren die hun korte termijn beleggingsstrategieën afbouwen en hun producten verkopen tegen een verzwakkende valuta, in plaats van te wedden op verdere winsten nadat Groot-Brittannië op het laatste moment een handelsdeal met de Europese Unie had gesloten.

De mate van impliciete volatiliteit daalde ten opzichte van het hoogste punt in negen maanden dat in december werd bereikt nadat de deal was gesloten en de markten opgelucht ademhaalden.
Maar sommige handelaren blijven voorzichtig met de vooruitzichten op korte termijn.

"Ik ben er niet van overtuigd dat er nog veel meer voordelen zijn," zei John Goldie, een FX-dealer bij Argentex. "Op deze niveaus kan het moeilijk zijn om verder te pushen met verdere escalaties van de Covid-cijfers en het vooruitzicht van langere, strengere lockdowns."

Bron: reuters.com
Bron foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven