In week 52 exporteerde Chili 8.856 ton blauwe bessen

De oogstwerkzaamheden van week 51 werden onderbroken voor de kerstvakantie, maar sommige fruitgaarden hervatten het werk de volgende dag weer. Daarom bereikten de zendingen in week 52 8.856 ton, wat een normale daling is voor deze tijd van het jaar. De hoeveelheden liggen iets lager dan de records van het vorige seizoen in dezelfde week, wat ook werd beïnvloed door het gebrek aan plukkers in een aantal teeltbedrijven.

Rekening houdend met het bovenstaande is de gecumuleerde export tot week 52 4,1% minder in vergelijking met het vorige seizoen waarin 46.920 ton werd verzonden. In de laatste week van het jaar, week 53, werden de oogstwerkzaamheden weer onderbroken voor de eindejaarsfeesten.

De zendingen van vorige week zijn vooral verdeeld over Noord-Amerika en Europa, die respectievelijk 43% en 41% van het volume van die week hebben ontvangen, gevolgd door het Verre Oosten met 15%. Gezien de lagere cumulatieve zendingen tot week 52 laten Noord-Amerika en het Verre Oosten een daling van de totale zendingen zien, terwijl Europa een stijging van 13% van het gecumuleerde volume laat zien.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven