blauwe bessenseizoen afgerond met stabiele cijfers en meer zeetransport

Argentijnse blauwe bessenexport loopt op zn einde

Het blauwe bessenseizoen in Argentinië is afgerond met stabiele cijfers en meer zeetransport. 

Ondanks de uitdagingen die de pandemie met zich meebracht, exporteerde Argentinië bijna 11.000 ton verse blauwe bessen en 3,5 ton diepgevroren blauwe bessen in het seizoen 2020, waarmee het land voldoet aan de verwachtingen. 

De pandemie heeft het scenario zeer veranderd, zowel in werk, oogst en verpakken, waar strikte protocollen werden ingevoerd, en in de markt. Maar, Argentinië kreeg het voor elkaar de productie stabiel te houden, rond de 18.000 ton, waarvan 11.000 ton vers werd geëxporteerd, 3,5 ton diepgevroren en 3 ton was voor de eigen markt. 

Hoge vraag, lage prijzen
De commerciële strategie van Argentinië, die focust op het verbeteren van kwaliteit en het verhogen van het aandeel zeevracht en biologisch fruit, heeft zeker vrucht afgeworpen. 

De verdeling van export was gelijk aan voorgaande jaren, 65% naar de VS en Canada, 30% naar de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk, en 5% naar Azië. 

Dit jaar zal Argentinië blijven focussen op het bewaren van kwaliteit en het verzekeren van de zoetheid die het fruit bijzonder maakt in de productie van de regio. Het land zal ook focussen op de productie van biologische blauwe bessen en op het verhogen van het aandeel zeevracht. 

ABC geeft doorlopend informatie over geraamde volumes. 

Met 10.303 ton was de totale blauwe bessenexport van 2020 significant lager dan die van het jaar ervoor, met 12.654 ton. 

Klik hier voor het volledige rapport.

Bron: argblueberry.com.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven