Buitensporig gedrag gigant over totaal afwijkend logo

Apple spant rechtszaak tegen Prepear over logo

Apple staat bekend om haar vele rechtszaken tegen verschillende bedrijven. In augustus van 2020 spande Apple Inc. een rechtszaak aan tegen een bedrijf om de keuze van het logo. Het bedrijf, Prepear, wiens naam het logo reflecteert, helpt haar klanten met het bereiden van maaltijden en het maken van boodschappenlijstjes, in haar app. 

Ondanks dat Prepear een logo van een peer gebruikt, meent Apple dat het veel lijkt op haar logo. Oprichter van Prepear, Natalie Monson, beschuldigde Apple ervan kleine bedrijfjes aan te klagen, die misschien niet de financiële sterkte hebben om de techgigant te bevechten in grote rechtszaken. 

Prepears' directeur claimt dat hun peer op geen enkele manier lijkt op het logo van Apple. En daarom kan het het Apple merk geen schade aandoen. Het bedrijf kampt met duizenden dollars aan rekeningen om haar verdediging te bekostigen. 

In de papieren van de rechtszaak probeert Apple uit te leggen hoe een perenlogo kan lijken op hun Apple logo. Volgens hen is Prepears' peer zo ontworpen dat het veel lijkt op Apples wereldwijd bekende logo en dat zou Prepear een oneerlijk commercieel voordeel kunnen geven. Prepear, aan de andere kant, zoekt naar een manier om te kunnen blijven bestaan door het houden van een petitie, erop gericht Apple te dwingen de rechtszaak te laten vallen. 

De petitie die is opgemaakt door het moederbedrijf van Prepear, Super HealthyKids, heeft al meer dan 250.000 handtekeningen. De techgigant heeft misschien de negatieve gevolgen ingezien, als het bedrijf per se de zaak wil voortzetten. Nu is Apple blijkbaar van gedachten veranderd; archieven bij het US Patent and Trademark Office's Trademark Trial and Appeals Board (de Kamer van Koophandel van het Octrooibureau van de VS), laten zien dat procedures gerelateerd aan Apple en Prepear worden uitgesteld voor 30 dagen, terwijl de beide partijen de zaak proberen op te lossen buitenom de rechtszaal. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven