Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Exponentiële vraag naar Italiaanse granaatappelen

“We hadden ons tot doel gesteld om de afzet van granaatappelen ten minste tot maart te verlengen. De hoeveelheden in vergelijking tot 2019 zijn verdrievoudigd en de vraag is overweldigend. Deze toename dwingt ons om de afzet sneller dan verwacht te beëindigen, uiterlijk in januari 2021”, zegt Dario De Lisi, verkoopmanager bij het Italiaanse Masseria Fruttirossi.

Dario De Lisi

“Vanuit technologisch oogpunt hebben we ons uitgerust met CA cellen. Wat betreft de programmering kunnen we geen aanpassingen meer doen, want als we eenmaal beginnen met de levering kunnen we de orders niet of nauwelijks meer beperken. We proberen iedereen tevreden te stellen, maar we proberen ook om de granaatappelen zo lang mogelijk op de markt te brengen. Zeker in de maanden waarin we normaal gesproken het geïmporteerde gewas gebruiken.” 

“We bestrijken nu heel Italië en ook op de Franse, Duitse en Zwitserse markten doen we het goed. Ook zijn er een aantal bestellingen uit Groot-Brittannië. De vraag naar granaatappelen is exponentieel toegenomen, maar we zien ook een gestage toename van koude extracten en sappen. Zeker nu gezondheid een belangrijk aspect is zien we dat de belangstelling toeneemt.”

“De oogst van het Wonderful ras eindigde half november. Het fruit is dit jaar iets kleiner en het vochtige weer heeft de kleur van de granaatappelen beïnvloedt. Voor het volgende seizoen zullen we meer productiecapaciteit hebben, omdat we nog eens 70 hectare in volle productie hebben: 50 hectare Wonderful en 20 van de vroege rassen Emek en Shany”, zegt De Lisi.

Voor meer informatie:
Dario De Lisi 
Masseria Fruttirossi
C.da Terzo Dieci snc
74011 Castellaneta – Taranto – Italië
+39 099 9647688
[email protected]
lomesuperfruit.com

Publicatiedatum: