KCB: Overeenkomst vruchtgroenten wordt erkenning vruchtgroenten

Het KCB voert een aantal bedrijfsmonitoringsprogramma’s uit in opdracht van de NVWA. Deze programma’s voert het KCB uit ten behoeve van export van vruchtgroenten naar bestemmingen met aanvullende eisen ten aanzien van het productie- en/of exportproces. Deelname aan het programma zorgt ervoor dat de deelnemer wordt geplaatst op de lijst toegelaten bedrijven. Deze toegelaten bedrijven kunnen vervolgens, zoals aangegeven in de landeneis, het betreffende product exporteren.

Bedrijven sloten tot op heden een overeenkomst af met het KCB om deel te nemen. Omdat het afsluiten van deze overeenkomst voor zowel het KCB als de deelnemer onnodig veel werk opleverde en omdat een overeenkomst niet het juiste instrument is om te voldoen aan de landeneis, is de opzet gewijzigd.

De NVWA heeft de verschillende overeenkomsten omgezet in verschillende erkenningsregelingen. Bedrijven kunnen de informatie over de erkenningsregelingen vruchtgroenten verre bestemmingen raadplegen op de website van het KCB onder: Erkenningsregelingen export. Hier vindt u ook het aanmeldformulier. Met het indienen van het aanmeldformulier verklaart de aanvrager kennis te hebben genomen van de inhoud van betreffende erkenningsregeling waarvoor de aanmelding is.

Aanmelden voor de erkenningsregelingen vruchtgroenten verre bestemmingen 2021 kan vanaf 1 januari 2021. Deelnemende teeltbedrijven waarvan de export doorloopt in de wintermaanden (bijvoorbeeld vruchtgroenten Japan), moeten door de aanvrager uiterlijk voor 9 januari aangemeld worden voor het nieuwe kalenderjaar.

Bron: KCB


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.