Vroege aardbeien uit Huelva liggen reeds in het schap

Vorige week werden in de Spaanse provincie Huelva de eerste aardbeien van het seizoen 2020/2021 geplukt. Het gaat om aardbeien van de vroege rassen San Andrea en Fortuna. Volgens de voorzitter van de telers- en exporteursvereniging Freshuelva, Alberto Garrocho, hebben de aardbeien een uitzonderlijke kwaliteit en hebben ze al hun weg gevonden naar de gebruikelijke afzetmarkten.

Garrocho benadrukt dat het fruit de perfecte Brix en rijpheid behaalt, waardoor het, ook al gaat het om vroege rassen, de kwaliteit bereikt die normaal vanaf februari kan worden verwacht.

Het totale areaal zachtfruit in Huelva bedraagt dit seizoen 11.630 hectare, 1,8% minder dan vorig jaar. Met 6.105 hectare vertegenwoordigen de aardbeien iets meer dan de helft van de totale oppervlakte, maar toch is dat een daling van 2% in vergelijking met 2019/20.

Het areaal bramen blijft ongewijzigd: 145 hectare.

De blauwe bes is het enige zachtfruit waarvan het areaal toeneemt, namelijk met 7,20% tot een totaal van 3.310 hectare. Vele struiken die drie jaar geleden zijn aangeplant, komen dit seizoen in volle productie.

De framboos laat negatieve gegevens zien, aangezien het areaal met 10% afneemt tot 2.070 hectare. Niet alle percelen komen overigens tegelijkertijd in productie, want door de verschillende variëteiten worden sommige frambozen geplukt in de herfst en andere in de lente.

Bron: Efe / lavanguardia.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.