Groentenprijzenoorlog bij Britse retailers Tesco, Asda, Aldi en Lidl

Om meer klanten binnen te brengen, zijn supermarkten in het K begonnen met het verlagen van de prijzen van kerstgroentes. Asda, Tesco, Lidl en Aldi hebben allemaal speciale deals op verschillende feestelijke bijgerechten als aardappels, spruiten en pastinaken. 

Vorig jaar zorgde competitieve prijsverlaging voor bodemprijzen van 15 penny (circa 15 eurocent) per zak bij Aldi en Lidl, terwijl het discountmerk Jack's van Tesco groentes aanbood voor maar 13p per zak. In 2020 gaat Aldi op kop met 14p voor groente, gevolgd door Lidl met aanbiedingen voor 15p. 

Een woordvoerder van Aldi zei: "Aldi wil klanten helpen met goede kortingen, met haar prijsverlaging tot 14p voor zes van haar meest populaire groentes voor Kerst. Tegen zo'n prijs zou elke centimeter van de tafel vol moeten staan met kleurrijke groentes."

Ryan McDonnell van Lidl GB: "Dit jaar meer dan ooit, willen we ervoor zorgen dat klanten kunnen genieten van de hoogste kwaliteit groente voor de beste prijs. Vooruitkijkend naar Kerst en het nieuwe jaar kunnen onze klanten ervanuit gaan dat we nooit geklopt zullen worden qua prijs."

Shamma Mohammed van Asda vertelde vorige week aan lancs.live: "Dit jaar is moeilijk geweest voor zoveel mensen, daarom willen we klanten de beste deals geven waar we maar kunnen, vooral in deze feestelijke periode. Het 20p prijspunt zorgt ervoor dat klanten al het verse voedsel kunnen kopen dat ze nodig hebben voor het kerstdiner om de hele familie tevreden te stellen zonder er teveel aan uit te geven."

Bron foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.