Baby Rosaria bloedsinaasappel

"De sinaasappelmaat is minder belangrijk"

“De natuur volgt haar eigen ritme en houdt daarbij geen rekening met commerciële regels of trends. Dit jaar heeft de natuur besloten dat de maten van de Siciliaanse bloedsinaasappelen kleiner zijn dan normaal. Dat betekent overigens ook dat onze gewassen volledig natuurlijk zijn en niet zijn behandeld met gewasbeschermingsmiddelen”, zegt Aurelio Pannitteri, een teler die wereldwijd bekendheid kreeg met zijn merk Rosaria.

“Niemand haalt het in zijn hoofd om onze sinaasappelen minder waarde toe te kennen, omdat ze kleiner zijn dan gemiddeld. Dat zou in tegenspraak zijn met de consumptietrends, die in het teken staan van gezonde en natuurlijke gewassen. De voedingswaarden van onze Baby Rosaria zijn identiek aan die van de bekende en onnavolgbare bloedsinaasappelen die rond de Etna worden geteeld”, voegt Pannitteri toe.

Aurelio Pannitteri

“Het is in het verleden voorgekomen en ook in de toekomst zal het voorkomen, dat de maten afwijken van de standaard. Het is een gevolg van een droog zomerseizoen, waardoor noodirrigatie noodzakelijk is. Sicilië heeft een subtropisch klimaat en dat zorgt altijd weer voor verrassingen”, zegt Pannitteri. 

Kleine maten? De paradox van een uitzonderlijke sinaasappel
“Het is zo dat als de sinaasappelen een kleinere maat hebben, de sappigheid en smaak nog beter zijn dan bij de grotere maten. Er zit veel vitamine C in. Dit jaar zijn de temperaturen naar de juiste waarden gedaald, de Etna is bedekt met sneeuw en dat is een perfecte combinatie voor de pigmentatie. Onze Baby Rosaria bloedsinaasappelen bevatten 40% meer vitamine C dan andere sinaasappelen en veel anthocyanen. Dit heeft gunstige effecten op het menselijk lichaam en dat wordt erg gewaardeerd.”

“Smaak, gezondheid en de nutritionele eigenschappen vormen de basis van de keuze bij het kopen van een sinaasappel. Duurzaamheid is voor ons erg belangrijk en we respecteren onze werknemers, de consument en het milieu en de maat van de sinaasappel is voor ons minder belangrijk. We rekenen op het vertrouwen van onze consumenten en zakenpartner, die weten dat de Baby Rosaria bloedsinaasappelen altijd in meerdere opzichten excelleren”, besluit Pannitteri.

Voor meer informatie:
Aurelio Pannitteri
OP Rosaria - Pannitteri & C. srl 
S.P. 135 - C/da Belpasso
Catania - Italië
+39 957 913 562/3
info@pannitteri.it
www.aranciarosaria.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven