Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Erik-Jan Thur, Marni Fruit:

"Ook de prijs van kleine maten sinaasappelen trekt nu aan"

Tholen - "Richting de feestdagen zijn er altijd wat minder vracht-wagens beschikbaar, wat resulteert in duur transport. Hierdoor doet iedereen niet al te gek en wordt er niet veel meer besteld dan nodig is. Iedereen is alert en zorgt dat'ie bij blijft met zijn handel", constateert Erik-Jan Thur van Marni Fruit, die een overzicht geeft van het Spaanse fruitseizoen.

De markt van sinaasappelen is volgens Erik-Jan Thur van Marni Fruit de laatste weken redelijk opgeleefd. "Voor sinaasappelen zijn de dikke maten in feite steeds wel redelijk aan de prijs geweest met een niveau tussen de 11,50 en 14 euro, maar inmiddels begint ook de markt van de kleine maten aan te trekken. Die waren een paar weken geleden erg goedkoop toen er vrij veel Zuid-Afrikaans product op de markt was, maar dat aanbod begint nu op te drogen. Prijzen komen van een niveau van 6-7 euro af, maar trekken nu weer bij."

"Ook de verkoop van bladmandarijnen verloopt vrij goed. Die worden nu verkocht voor prijzen rond 10-11 euro. Sommige mensen vragen meer, maar dat gaat al snel ten koste van de omloopsnelheid en daarmee de kwaliteit van het product. Momenteel zijn er even wat minder mandarijnen beschikbaar, maar gezien de temperatuur in Spanje komt er voldoende product aan", vervolgt de importeur.  "De prijs van citroenen ligt weer op een wat meer acceptabel niveau, zo tussen de 11,50 en 13,50 euro voor de goede maten. Dat is de afgelopen weken wat minder geweest, maar zou voor het mooie nog wat hoger moeten zijn."

"Ook de prijzen van limes zijn lang slecht geweest, maar klimmen nu weer op naar een niveau van 7-7,50 euro. Vanuit de Oosterse landen is er een goede vraag naar groene avocado's en dat zal pas in het nieuwe jaar worden opgevolgd door de Europese Hass-avocado's. Verder verkopen we momenteel redelijk wat cherimoya's. Dat is geen groot artikel en normaliter ook nogal eens een lastig product om te verdedigen, maar ze gaan nu vlot van de hand", zegt Erik-Jan. "Lat but not least liggen de prijzen van de kaki's, die nu veelal uit de bewaring komen, voor kwalitatief goed fruit tussen de 5,50 en 6 euro (4-5 kg). De verpakte kaki's worden voor 12-13 euro verkocht en die verkopen vooral goed, omdat er weinig aanbod van is op de markt", besluit Erik-Jan.

Voor meer informatie:
Erik-Jan Thur
Marni Fruit 
Gebroken Meeldijk 52 
2991 VD Barendrecht 
Tel: +31 (0)180 697 996 
Fax: +31 (0)180 697  990
[email protected]    
www.marnifruit.nl