Supermarkten Rijnmond mogen in de nacht worden bevoorraad

De DCMR milieudienst Rijnmond wil op beperkte schaal, en alleen als het echt noodzakelijk is, de bevoorrading van supermarkten ook in de nachtelijke uren gedogen. 

In de milieuwetgeving zijn in principe geen beperkingen gesteld over tijden waarop bevoorrading plaatsvindt. Dit is gereguleerd op basis van geluidnormen in het activiteitenbesluit. In de nacht, tussen 23.00 en 7.00 uur, gelden wel strenge geluidnormen. Supermarkten met woningen in de nabije omgeving kunnen normaal gesproken dan niet bevoorraden omdat ze dan niet aan de geluidsnormen kunnen voldoen.

Situatie van tijdelijke aard
Van 17 tot 31 december 2020 zal DCMR niet actief handhaven op het voldoen aan de geluidnormen in de nachtperiode bij de supermarkten. In overleg met de gemeenten in de regio Rijnmond is dit besluit genomen. DCMR hoopt dat omwonenden begrip hebben voor deze tijdelijke situatie. Supermarkten wordt aangeraden naar de buurt te communiceren dat deze situatie van tijdelijke aard is. Daarnaast is het voorstel dat de supermarkten zoveel mogelijk geluidarme vrachtwagens gebruiken.

Alleen in het uiterste geval handhaving
Als er toch klachten worden ingediend bij de meldkamer, zal DCMR melders vragen om begrip. Mocht er ergens sprake zijn van overlast, dan gaan de inspecteurs eerst in gesprek met die supermarkt. Dit om te bekijken of aanvullende maatregelen te nemen zijn om de overlast te beperken. Alleen in het uiterste geval, na afstemming met de gemeenten, gaat DCMR tot handhaving over.

Bron: DCMR


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.