Onderzoek Tilburg University en Nakko

Handscanners in supermarkt biedt kansen voor nudging

Tilburg University en mobiele app-ontwikkelbureau Nakko onderzoeken de keuzes van consumenten in het aankoopproces van producten. De eerste resultaten laten zien dat 'in store nudging' ervoor zorgt dat klanten voor gezondere producten kiezen.

Nudging is het geven van een duwtje in de rug van de consument in de goede richting en is gericht op het veranderen van automatisch en onbewust keuzegedrag zonder die keuzevrijheid in te perken. Afbeeldingen van voetstappen op de vloer zijn daar een voorbeeld van. Mensen volgen die onbewust.

De Nakko retail-klantenapp werkt ook op deze manier en komt met suggesties voor gezondere alternatieven als een gescand product niet op de lijst van het Voedingscentrum staat. De mate van 'nudging' kan nog per product verschillen.

Met nudging kan ook de verkoop van groenten en fruit gestimuleerd worden. Eerder werd dat al bewijzen met een experiment van het NAGF in een filiaal van Dirk van den Broek waarbij er extra werd gestimuleerd met de verkoop van groenten en fruit via nudging. 

Bron: EVMI

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven