Del Monte, Chiquita en Dole verhogen prijs doos bananen met circa $2

Door de daling van de beschikbare volumes bananen als gevolg van de jongste orkaanpassages in Midden-Amerika zullen de multinationals Dole, Del Monte Fresh en Chiquita binnenkort meer geld neertellen voor een doos bananen. Tegenwoordig kost een doos bananen uit Ecuador op de spotmarkt gemiddeld $7,30, maar deze drie bedrijven die bananen over de hele wereld afzetten, zullen een toeslag aanrekenen van ongeveer $2 per doos.

“Al onze activiteiten in Honduras en Guatemala hebben te lijden gehad onder harde windstoten en overstromingen. Veel van onze percelen hebben lang onder water gestaan. Grote delen van de oogst zijn verloren gegaan, er is schade aan pakstations, dijken, wegen en andere infrastructuur. Er zullen aanzienlijke investeringen nodig zijn om al onze percelen opnieuw aan te planten en noodzakelijke infrastructuur weer op te bouwen. Al deze gevolgen hebben onze productiecapaciteit in de nabije toekomst aanzienlijk aangetast en hebben ons gedwongen aanpassingen door te voeren in de huidige toeleveringsketen. Als gevolg van deze overmacht situatie zullen we vanaf maandag 21 december 2020 tot nader order een prijsaanpassing van $1,85 per doos doorvoeren. We blijven de situatie op de voet volgen en zullen regelmatig updates geven”, luidt het in een verklaring van Chiquita waartoe het nieuwsportaal Diario Expreso toegang had.

Ook Del Monte en Dole, die met contracttelers in Ecuador werken, spreken zich in vergelijkbare termen uit.

“Door de maatregelen die we nemen om de Noord-Amerikaanse markt te blijven bevoorraden, zijn de kosten per doos aanzienlijk gestegen. We blijven voldoen aan de behoeften van onze klanten, maar door overmacht kunnen we niet anders dan vanaf 20 december een toeslag van $1,76 per doos bananen aan te rekenen op alle conventionele contractprijzen”, zo luidt het bij Dole (vertegenwoordigd door Ubesa in Ecuador).

In een verklaring van Del Monte staat dat het bedrijf vanaf 14 december 2020 de prijs voor een doos bananen met $2 zal verhogen. “We blijven de omstandigheden op de voet volgen...”, luidt het ook bij Del Monte.

Bron: expreso.ec


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.