Eerste gecertificeerde koolstofneutrale container ter wereld vertrekt uit Ecuador

Contecon Guayaquil S.A. (CGSA), privébeheerder van de Ecuadoraanse haven Libertador Simón Bolívar, organiseerde op 12 december het vertrek van 's werelds eerste container waarvan zowel het transport over land als over zee koolstofneutraal gecertificeerd is. De handelswaar, die eigendom is van Tropical Fruit, wordt door MSC over zee vervoerd richting Frankrijk, waar het op de markt zal worden gebracht door de Société Iternationale d'Importation (SIIM).

Contecon is overigens de eerste terminal op het Amerikaanse continent die bij zijn activiteiten voldoet aan de ISO 14064-norm en daarvoor ook geaccrediteerd is.

"Deze verwezenlijking zouden we niet tot stand hebben kunnen brengen zonder het vertrouwen van de bedrijven die dagelijks Contecon Guayaquil kiezen voor hun exportactiviteiten. Dank ook aan onze partners en de overheidsinstanties waarmee we samenwerken, en dank ook aan onze werknemers en leidinggevenden. We hebben gekozen om te investeren in infrastructuur die de groei van de haven en de regionale economie mogelijk maakt zonder daarbij het respect voor het milieu te veronachtzamen", vertelt José Antonio Contreras, algemeen directeur van Contecon Guayaquil SA.

Exporteurs kunnen nu het transport over land en de havenlogistiek certificeren om zo hun concurrentievermogen te verbeteren in de veeleisende bestemmingsmarkten. Met deze certificering voldoen ze immers niet alleen aan de regelgeving in de bestemmingslanden, maar ook aan de groeiende vraag van de consument naar duurzaam geproduceerde en vervoerde producten.

De Ecuadoraanse minister van Transport en Openbare Werken, Gabriel Martínez, benadrukt het belang van deze erkenning voor de haven van Guayaquil. "Vorig jaar hadden we het niet bij het verkeerde eind, toen we het addendum ondertekenden om de concessie nog 19 jaar te verlengen en we €140 mln vrijmaakten voor investeringen in deze haven", zegt hij.

Bron: mundomaritimo.cl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.