Containertekort hindert Amerikaanse en Europese exporteurs

Het huidige tekort aan containers heeft niet alleen gevolgen voor de havens in Azië maar ook voor exporteurs in de VS en een aantal landen in Europa.

Michael Khouri, voorzitter van de Amerikaanse Federal Maritime Commission (FMC), benadrukt het feit dat rederijen geen lege containers meer leveren aan agrarische exporteurs in het achterland van de VS. "Sommige rederijen hebben aangegeven dat ze niet langer lege containers zullen verplaatsen naar landinwaarts gelegen agrarische gebieden in de VS. In plaats daarvan zenden ze de lege containers terug naar Azië. Hierdoor raakt dit belangrijke deel van de Amerikaanse agrarische sector afgesneden van de wereldmarkt." 

De FMC onderzoekt alle mogelijke acties die zij kan ondernemen. "We bekijken alle mogelijkheden, waaronder een beoordeling of de besluiten van deze rederijen wel geheel in overeenstemming zijn met de Shipping Act en in het bijzonder met de diverse artikelen omtrent 'verboden handelingen' in deze wet," aldus voorzitter Khouri. 

Ondertussen accepteert Hapag-Lloyd tot het einde van dit jaar geen  boekingen meer voor 40 ft-containers die leeg kunnen worden opgehaald in depots in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Hongarije en Tsjechië. In Hamburg is de rederij eveneens tot het einde van het jaar gestopt met het accepteren van boekingen voor lege 40 ft-containers. 

Bron: seatrade-maritime.com

Fotobron: Adrian Gilfillan | Dreamstime.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.