Australiërs in shock vanwege 300% prijsstijging op mandarijnen

Australische consumenten konden hun ogen niet geloven, toen ze een zakje mandarijnen in de supermarkt Coles wilden kopen: het product was met bijna 300% in prijs toegenomen. Sommige winkeliers wezen erop dat mandarijnen een wintervrucht zijn en dat ze in december buiten het seizoen zijn, waardoor supermarkten gedwongen worden om de kosten te verhogen tot 17 dollar (10,55 euro) per kilo.

Daniel Corrigan van Coles vertelde Daily Mail Australia dat de kosten van mandarijnen zijn opgestuwd vanwege de beperkte beschikbaarheid. "Het kleine aantal internationale vluchten als gevolg van het coronavirus heeft de invoer van mandarijnen uit de VS beïnvloed," zei hij.

"De prijs is echt hoog, ik bedoel, ze zijn meestal drie dollar (1,86 euro) per zakje. En waarom zijn sinaasappelen niet zo veel duurder? Ik heb mandarijnen nog nooit zo prijzig gezien, zelfs buiten het seizoen," zei een consument vol ongeloof.

Iemand anders stelde voor dat het winkelend publiek naar de lokale markten kon gaan om daar mandarijnen te kopen voor 'een derde van de prijs'.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven