Compagnie Fruitiere beoogt uitbreiding naar het Verenigd Koninkrijk

Na een verkoopsprong van meer dan 25% in 2019 heeft fruitimporteur Compagnie Fruitiere zijn zinnen gezet op expansie in het Verenigd Koninkrijk. De Britse divisie van het Franse bedrijf, die voornamelijk bananen levert aan ten minste twee grote retailers, heeft voor het jaar dat eindigt op 31 december 2019 een omzetstijging van 27,6% geboekt.

Volgens de boekhouding was deze stijging toe te schrijven aan de "focus op het leveren van een volledige service aan de klanten" en voegde men eraan toe dat de verhoogde vraag betekende dat het bedrijf "dichter bij de volledige capaciteit" opereerde.

Vorig jaar vertelde Simon Trewin, commercieel directeur van Compagnie Fruitiere UK aan thegrocer.co.uk dat de bananentoevoerketens efficiënter waren geworden, dankzij een grotere hoeveelheid containers en een "overstap naar het verpakken aan de bron".

In het licht hiervan is de winst voor belastingen van Compagnie Fruitiere UK aanzienlijk gestegen van £295.000 (bijna 323.600 euro) in 2018 tot £1,2 miljoen (ruim 1,3 mln euro) vorig jaar.

In verband met de cijfers van deze week verklaarde Trewin dat de boekhouding "bevredigende vooruitgang liet zien in zeer concurrerende handelsomstandigheden".

Om het hoofd te kunnen bieden aan de toegenomen vraag heeft Compagnie Fruitiere geïnvesteerd in een nieuwe rijpings- en opslagfaciliteit in het havengebied van London Gateway in Essex, die de bestaande faciliteit in Dartford zal vervangen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven