Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
David Moen van California Endive Farms:

"Afzet biologische witlof is in 2020 sterk gegroeid"

"De voorraad Californisch witlof is iets minder dan vorig jaar op dit moment, maar wij hebben genoeg," zegt David Moen van California Endive Farms in Vista, Californië. "De foodservice heeft het nog steeds erg moeilijk, hoewel de vraag in de detailhandel sterk is en niet is gedaald. We dachten dat we door Covid-19 meer witlof zouden verkopen, maar dat is niet het geval geweest. We hadden tamelijk veel product beschikbaar, wat op zich een klein risico is, hoewel we minder op voorraad hadden dan vorig jaar. Gelukkig hadden we een goede afzet in de periode rond Thanksgiving." De prijs voor witlof is volgens Moen stabiel en vergelijkbaar met vorig jaar.

California Endive's Sean Quintero en Rubi Maldonado

Witlof heeft een unieke groeicyclus waarbij elke drie tot vier weken een continue planning nodig is voor het telen van de groenten, aangezien witlof eigenlijk twee keer wordt gekweekt. De tweede groei van witlof is wat de consument eet. De eerste is op het veld waar de wortels worden ontwikkeld en vervolgens geoogst en in de koelcel geplaatst voor later gebruik. De wortels hebben twee tot drie dagen nodig om te ontdooien, vervolgens drie tot vier dagen om te planten en daarna nog eens drie weken om de eetbare scheuten te ontwikkelen.

Witlofoogst in Californië
Moen vertelt dat California Endive Farms net zijn wortels in Noord-Californië heeft geoogst en zich ook voorbereidt op het oogsten van wortels in de regio Turlock, CA.

"Januari is een geweldige maand voor groenten wanneer mensen graag gezonde groenten en fruit op het menu zetten. We zullen na de feestdagen wel opnieuw moeten kijken, want de mensen eten wel, maar niet per se in een restaurant. En ze gaan niet altijd noodzakelijkerwijs unieke gerechten eten zoals witlof."

David Moen van California Endive Farms wil Amerikanen meer witlof laten eten

Hij merkt verder op dat de biologische verkoop dit jaar bijzonder sterk is geweest. "De pandemie heeft een markt blootgelegd waarin mensen echt willen weten waar hun product vandaan komt en ze realiseren zich dat ze zich beter voelen door bio-voeding," zegt Moen. "We zullen onze bio-lijn voortzetten en hopelijk brengen we volgend najaar een grotere oogst aan biologische producten op de markt," besluit Moen.

Voor meer informatie:
David Moen
California Endive Farms
+1 707 374 2111
[email protected]
www.endive.com

Publicatiedatum: