Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Stefaan Van Elven, Van Elven Agra

“Matige aardappelopbrengst maar kwaliteit is goed”

Tholen – Alle aardappelen zijn gerooid en liggen in de opslag. Stefaan Van Elven van Van Elven Agra is tevreden over de kwaliteit. “Het zijn goede aardappelen dit jaar. Daarover mogen we zeker niet klagen. De opbrengst daarentegen is matig, maar we zijn blij als de kwaliteit goed is. Dat is één van de belangrijkste zaken.”

“De markt voor industrieaardappelen is zeer slecht op dit moment. Sinds corona is de markt een drama. De aardappelen voor de versmarkt doen het wel goed, maar op dit moment is de vraag iets kalmer. Toch moeten de mensen blijven eten en naar een restaurant kunnen ze niet, dus moeten ze zelf thuis in de keuken aan de slag”, zegt Stefaan. Voor de Kerstperiode verwacht Van Elven een rustige periode. “Ik verwacht dat mensen tijdens de feestdagen overstappen op take away en dat er niet zo heel veel aardappelen gegeten gaan worden.”

Hoevewinkel
Naast de aardappelhandel heeft Van Elven op het terrein een geautomatiseerde hoevewinkel. “Die liep al goed, maar sinds corona is het echt een succes. We verkopen meer aardappelen als eerst, maar ook de andere producten lopen goed. We hebben een uitgebreid assortiment ook met producten van lokale collega-telers. De winkel is volledig geautomatiseerd: je loopt binnen, pakt de producten die je nodig hebt, rekent af aan de betaalautomaat en je staat in een mum van tijd terug  buiten. Zeker in deze tijden maken mensen graag gebruik van dit concept”, besluit Stefaan.

 

Voor meer informatie:
Stefaan Van Elven
Van Elven Agra
Eindhoutseweg 42
2431 Veerle-Laakdal
+32(0)14 84 05 32
info@vanelven.be     
www.vanelven.be