Iraanse AGF-export stijgt 13% in 8 maanden

De waarde van de Iraanse tuinbouwproductenexport is in de eerste acht maanden van het huidige Iraanse kalenderjaar (20 maart tot 20 november) met 13% gestegen ten opzichte van dezelfde periode in het afgelopen jaar, aldus een ambtenaar van de Islamitische Republiek Iran Douaneadministratie (IRICA).

Mehrdad Jamal Orounaqi van IRICA zet de waarde van deze exportproducten op € 3,1 mld in de periode van acht maanden van het huidige jaar.

De ambtenaar zei dat het volume van de geëxporteerde tuinbouwproducten in de genoemde periode is gestegen tot 27% met 5.450 mln ton.

Volgens Orounaqi waren pistachenoten, tomaten, watermeloenen, tomatenpasta, pistachepitten en appelen de belangrijkste exportproducten in de genoemde periode, waarbij hij opmerkte dat het totale gewicht van deze producten 1.518.000 ton was met een waarde van € 1 mld.

Volgens de ambtenaar werd in de eerste acht maanden van het voorgaande jaar 1,4 mln ton van de genoemde producten met een waarde van € 0,8 mld geëxporteerd, waaruit blijkt dat de export dit jaar 30% in waarde en 7% in gewicht is gestegen.

"De export van pistache bedroeg dit jaar 109.000 ton met een waarde van €557 mln, wat een stijging van 82% in waarde is ten opzichte van vorig jaar," lichtte Orounaqi toe.

Iran exporteerde meer dan € 4,7 mld aan tuinbouw- en levensmiddelenproducten in het vorige Iraanse kalenderjaar, dat op 19 maart eindigde.

Bron: www.tehrantimes.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.