Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Franse activisten protesteren tegen uitbreiding van Amazon

Rusland: Sistema wil belang in Ozon niet verder verminderen
Het Russische conglomeraat Sistema is niet van plan om zijn belang in de online retailer Ozon verder te verkleinen, aldus CEO Vladimir Chirakhov. Ozon heeft door middel van een beursgang in New York op 24 november een kapitaal verkregen van bijna US$ 1 mld (€ 820 mln). Hiermee vond de grootste Russische beursgang van de afgelopen drie jaar plaats.
Bron: reuters.com 

VK: Lidl betaalt £ 100 mln aan belastingvermindering terug
De Britse tak van Lidl is van plan om meer dan £ 100 mln (€ 109,6 mln) aan belastingverlichting alsnog over te maken aan de Britse overheid. De belastingverlichting werd aanvankelijk ingesteld in reactie op de coronacrisis. Een groot deel van de Britse supermarktsector heeft inmiddels aangegeven deze belastingen alsnog te willen betalen. Volgens Lidl neemt het winkelverkeer toe en bevindt het bedrijf zich in een goede positie om enige verdere veranderingen door COVID-19 het hoofd te bieden.
Bron: reuters.com 

Franse activisten protesteren tegen uitbreiding van Amazon
Franse klimaatactivisten hebben geprotesteerd tegen uitbreidingen van Amazon. De activisten hebben enorme kartonnen dozen bij het Franse ministerie van financiën in Parijs opgestapeld. Onlangs zette Amazon in Frankrijk met enige vertraging zijn Black Friday-campagne op. 
Bron: reuters.com 

Meer dan 400 wetgevers staan wereldwijd achter Make Amazon Pay
Meer dan 400 wetgevers uit 34 verschillende landen hebben hun steun betuigd aan de Make Amazon Pay-campagne. De wetgevers hebben een brief aan Amazon-directeur Jeff Bezos ondertekend, waarin het bedrijf ervan wordt beschuldigd zijn schulden naar werknemers, samenlevingen en feitelijk de gehele planeet niet na te komen of af te wimpelen.
Bron: reuters.com 

Afrika: Jumia sluit financiële overeenkomst met Citigroup
Jumia Technologies AG, een groot e-commerce-platform dat in geheel Afrika actief is, heeft een financiële overeenkomst gesloten met Citigroup Global Markets. Citigroup zal volgens de overeenkomst 7.969.984 aandelen in Jumia overnemen. Het kapitaal dat op deze manier in handen van Jumia komt, zal worden gebruikt voor algemene bedrijfsdoeleindes. De totale omvang van de investering is afhankelijk van de marktprijs waartegen de aandelen aan Citigroup worden verkocht.
Bron: businesswire.com 

VAE: Indiase online supermarkt sluit overeenkomst in Abu Dhabi
FreshToHome, een Indiase online supermarkt, gaat in de Verenigde Arabische Emiraten samenwerken met de Abu Dhabi Investment Office. De samenwerking betreft zowel financiële als niet-financiële ondersteuning. Enkele weken geleden kreeg FreshToHome een kapitaalinjectie van US$ 121 mln (€ 99,8 mln van Investment Corporation of Dubai en het in Bahrein gevestigde Investcorp. FreshToHome gaat in Abu Dhabi helpen met de capaciteiten op het gebied van landbouwtechnologie. Volgens FreshToHome-CEO Shan Kadavil wordt hierbij gebruik gemaakt van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie en hydroponische teelt.
Bron: gulfnews.com 

VS: Dollar General maakt plannen voor 2021 bekend
Dollar General wil in 2021 1.050 nieuwe winkels openen, 1.750 oudere winkels renoveren en 100 vestigingen verhuizen. Op dit moment heeft de retailgroep een netwerk van ongeveer 17.000 winkels. CEO Todd Vasos maakte de plannen bekend tijdens een overzicht van de resultaten van het derde kwartaal. "We zijn nog steeds van mening dat DG Fresh voor een manier kan zorgen om ons aanbod aan versproducten in de toekomst verder uit te breiden naar nog meer winkels", aldus Vasos. "Aan het einde van het derde kwartaal distribueerden we zelf naar meer dan 13.000 winkels vanuit onze acht DG Fresh-faciliteiten. Aan het einde van dit jaar verwachten we vanuit dit initiatief voordeel te halen bij meer dan 14.000 winkels, die worden ondersteund door 10 faciliteiten. We zijn goed op weg om de implementatie van het versassortiment in 2021 te voltooien". Dollar General had in het derde kwartaal een toename in netto omzet van 17,3%, tot US$ 8,2 mld (€ 6,8 mld). De vergelijkende winkelomzet steeg met 12,2%, wat met name kwam door de toename in omvang van de gemiddelde transactie. Hierdoor kon worden gecompenseerd voor het winkelverkeer, dat in diezelfde periode gemiddeld is afgenomen. De winst van Dollar General steeg met 57,3% tot US$ 773,1 mln (€ 637,5 mln).
Bron: progressivegrocer.com 

VS: Grubhub geeft jaarlijks overzicht over belangrijkste trends
Het online supermarktplatform Grubhub heeft zijn jaarlijkse rapport gepubliceerd over de belangrijkste trends van het afgelopen jaar. Het zogeheten Year in Food-rapport vormt een overzicht van de 30 miljoen bestellingen die via het platform bij restaurants zijn geplaatst. Horecaondernemingen die zich bij Grubhub hebben aangesloten krijgen zo een beeld van welke producten en maaltijden het meest in trek waren en hoe het consumentengedrag van het afgelopen jaar er ongeveer heeft uitgezien.
Bron: prnewswire.com 

VS: Walmart opent dc in South Carolina
Walmart gaat als onderdeel van een investering van US$ 220 mln (€ 181,4 mln) een nieuw distributiecentrum openen in South Carolina. De nieuwe faciliteit komt te staan op een industrieterrein in Dorchester County en zal werkgelegenheid bieden voor 1.000 voltijds werknemers. De ceremoniële start van de aanbouw van het logistieke centrum werd bijgewoond door gouverneur Henry McMaster, senator Sean Bennett en vertegenwoordigers van Walmart. Het distributiecentrum zal gebruik maken van de infrastructuur rondom de haven van Charleston en op deze manier zo'n 850 Walmart- en Sam's Club-vestigingen ondersteunen.
Bron: apnews.com 

VS: Amazon Fresh breidt winkelnetwerk uit buiten Californië
Amazon heeft zijn eerste Amazon Fresh buiten Californië geopend. De vestiging zal op 10 december van start gaan in Naperville, Illinois. De locatie krijgt een oppervlak van 3.250 vierkante meter. Met deze nieuwe winkel bestaat het fysieke netwerk van Amazon Fresh uit vijf filiale. Een zesde locatie staat gepland voor de voorstad Schaumburg, in de buurt van Chicago.
Bron: progressivegrocer.com 

Publicatiedatum: