Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aldi begint afhaaldienst

VK: John Lewis betaalt belastingvoordeel niet terug
John Lewis Partnership, het moederbedrijf van de gelijknamige winkelketen en de supermarktketen Waitrose, heeft aangegeven niet van plan te zijn om een belastingvoordeel terug te betalen. Het belastingvoordeel werd eerder dit jaar door de Britse overheid ingezet als reactie op de coronacrisis. Andere ketens zoals Tesco hebben onlangs aangegeven de vermindering in belasting alsnog over te dragen. De coöperatie John Lewis geeft echter aan dat de nabije toekomst van het bedrijf door de pandemie nog steeds erg onzeker is en dat de steun vanuit de overheid op dit moment nog steeds van cruciaal belang is.
Bron: reuters.com 

Spanje: Glovo verwacht verdubbeling in jaaromzet door pandemie
Het Spaanse bezorgplatform Glovo verwacht dat de totale omzet van dit jaar ten opzichte van 2019 zal verdubbelen. Door de lockdown is de vraag naar online retail via het platform enorm toegenomen. Dit is volgens de directie van het bedrijf terug te zien in een groot aantal verschillende categorieën, van curry-gerechten tot contactlenzen. Glovo kreeg een jaar geleden een kapitaalinjectie van het in Abu Dhabi gevestigde fonds Mubadala. De waarde van Glovo wordt door deze investering nu geraamd op meer dan US$1 mld (€ 820 mld).
Bron: reuters.com

VK: Sainsbury's, Asda en Aldi betalen belastingverlichting terug
Sainsbury’s, Asda en Aldi zijn van plan om de vermindering in belastingen die eerder dit jaar door de Britse overheid werd opgelegd alsnog te betalen. De ketens volgen hiermee het voorbeeld van de ketens Tesco en Morrisons, die eerder ook al besloten om van de overheidssteun af te zien. Het totale bedrag dat op deze manier als belasting wordt geïnd komt neer op £ 1,74 mld (€ 1,93 mld). Sainsbury's zal £ 440 mln (€ 486,9 mln) overmaken, terwijl bij Asda en Aldi dit bedrag neerkomt op respectievelijk £ 350 mln en £ 100 mln (€ 376,3 mln en € 110,7 mln).
Bron: uk.reuters.com

VK: "Tesco's belasting staat los van speciaal dividend in Azië"
Volgens Tesco-directeur Ken Murphy staat het besluit om af te zien van pandemie-gerelateerde belastingvermindering los van plannen om een speciaal dividend uit te keren. Het speciale dividend wordt uitgekeerd zodra de desinvestering in de Aziatische tak van Tesco is afgerond. "Die twee staan compleet los van elkaar. Het dividend is een aantal maanden geleden aangekondigd. Ik denk dat iedereen in de markt hiervan op de hoogte was", aldus Ken Murphy in een interview met Sky News.
Bron: reuters.com 

Grab begint online supermarkt in Maleisië
De online retailer Grab is in Maleisië van start gegaan met een nieuwe onderneming in de vorm van de online supermarkt GrabSupermarket. De nieuwe webwinkel van Grab is op dit moment actief in de omgeving van Kuala Lumpur en heeft een assortiment van 2.500 verschillende producten. GrabSupermarket werd vorige maand geïntroduceerd als onderdeel van een pilotprogramma.
Bron: techinasia.com 

Kwart van Britse consumenten deed tijdens pandemie voor het eerst online boodschappen
Een kwart van alle Britse consumenten heeft tijdens de coronacrisis voor het eerst gebruik gemaakt van online retailkanalen. Deze verschuiving van fysiek naar online retail lijkt van blijvende aard te zijn. Dit zijn twee conclusies van een rapport van Waitrose. Volgens het onderzoek van Waitrose is het gemiddelde consumentengedrag fundamenteel veranderd door de pandemie. Veel trends die tijdens de pandemie zijn ontstaan, zullen volgens de supermarktketen ook in 2021 aan invloed winnen.
Bron: inverness-courier.co.uk 

VK: Aldi begint eerst afhaaldienst in Cornwall
Aldi is bij vestigingen in Cornwall begonnen met een nieuwe online afhaaldienst. Rond de kerstdagen zullen bij nog eens 200 Britse Aldi-locaties van deze click-and-collect-punten beschikbaar zijn. Aldi hoopt dat met deze afhaaldiensten contactvrije retail en sociale afstand tijdens een supermarktbezoek in de hand wordt gewerkt. Eerder werd in St Austell met succes een pilot-fase gehouden. Klanten kunnen met de click-and-collect-dienst online hun boodschappen bestellen, die vervolgens op een afgesproken tijdstip door de klant zelf kunnen worden afgehaald.
Bron: cornwalllive.com 

VS: Walmart geeft bonussalaris wegens pandemie
Walmart gaat op 24 december voor de vierde keer wegens de pandemie bonussen uitkeren aan werknemers. Sinds maart heeft de retailgigant meer dan een half miljoen werknemers aangenomen. 20% hiervan heeft inmiddels een permanente betrekking bij Walmart. 
Bron: cnbc.com 

VS: Kroger haalt resultatenverwachting niet
De Amerikaanse keten Kroger is er niet in geslaagd om aan de winst- en omzetverwachting van analisten tegemoet te komen. In het derde kwartaal is de omzetgroei van zowel de fysieke als online kanalen vertraagd. Als gevolg hiervan is de aandelenkoers met 4% gedaald. De omzet van het afgelopen kwartaal steeg jaar op jaar van US$ 27,97 mld tot US$ 29,72 mld (van € 23,0 mld naar € 24,5 mld). Analisten gingen echter uit van een omzet van US$ 29,97 mld (€ 24,7 mld). De online omzet is jaar op jaar verdubbeld, maar was minder hard gestegen in vergelijking met de groei van 127% van het vorige kwartaal.
Bron: uk.reuters.com 

VS: Meijer sluit aan op platform van Instacart
Meijer gaat gebruik maken van het bezorgplatform van Instacart. Hierdoor zijn de producten van Meijer online te bestellen bij meer dan 240 vestigingen van de keten. Werknemers van Instacart stellen de online geplaatste bestellingen in Meijer-winkels samen en bezorgen deze vervolgens aan huis. De winkels die nu bij Instacart zijn aangesloten zijn verspreid over het gehele netwerk van Meijer, dat de Amerikaanse staten Indiana, Illinois, Kentucky, Michigan, Ohio en Wisconsin beslaat. Eerder is Meijer al vergelijkbare vormen van samenwerking aangegaan met de online platformen van Shipt en DoorDash.
Bron: grocerydive.com 

VS: WinCo Foods vermindert verspilling met tech van Afresh
Het techbedrijf Afresh is een samenwerkingsverband aan gegaan met WinCo Foods. WinCo Foods gaat de IT-oplossingen van Afresh gebruiken om bij versafdelingen, zodat voedselverspilling wordt tegengegaan. De  nieuwe software moet helpen om de productinventaris te optimaliseren. Afresh is gespecialiseerd in inventarismanagement door middel van technologie op basis van kunstmatige intelligentie.
Bron: prnewswire.com 

Publicatiedatum: