Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mondkapjesplicht

Faceshield alternatief voor medewerkers

Vanaf 1 december is het dragen van een mondkapje verplicht in alle openbare (overdekte) ruimtes. Dat betekent dus ook dat het dragen van mondkapjes een verplichting is geworden in de winkels. Voor personeel is een faceshield ook toegestaan, mits alle andere voorzorgsmaatregelen in acht worden genomen.

Bij het niet dragen van een mondkapje kan een boete worden gegeven van €95,-. De mondkapjesplicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. De enige uitzondering zijn mensen die vanwege hun beperking of chronische aandoening geen mondkapje kunnen dragen, daar ernstig door ontregeld raken of niet meer kunnen communiceren i.v.m. liplezen. Er staat een nieuwsitem op mkbtoegankelijk.nl voor meer informatie.

Geen faceshield voor klanten, wel voor medewerkers
Ook voor ondernemers en winkelmedewerkers is een mondkapje verplicht, waarbij door Minister Hugo de Jonge is aangegeven dat een spatscherm van kruin tot kin (faceshield, zie foto hiernaast) een passend alternatief kan zijn wanneer alle overige voorzorgsmaatregelen in acht worden genomen. Faceshields die je op je kin kan zetten, mogen niet meer. Doordat deze op enige afstand van neusgaten en mond worden gebruikt en deze niet volledig bedekken, mogen ze niet meer gebruikt worden.

Handhaven
Als ondernemer ben je verantwoordelijk wat er in jouw winkel gebeurt. Branchevereniging ADN benadrukt het belang van het goed naleven van de regels om daarmee bij te dragen aan het open houden van de winkels. "Dit betekent niet dat we de rol van politie of de BOA over moeten nemen. Spreek je klanten erop aan, maar voorkom daarbij discussies."

Meer informatie
Op de website Rijksoverheid.nl is de volledige informatie terug te lezen met betrekking tot de mondkapjesplicht.

Meer informatie
W: www.agfdetailhandel.nl  
E: [email protected]
T: (0318) 440 222 (keuze 4)

 

Publicatiedatum: