Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Johan Claes, Belgian New Fruit Wharf

"Twee schepen met lychees uit Madagaskar binnen twee weken in Zeebrugge gelost”

Tholen – In tegenstelling tot vorig jaar worden er dit jaar weer terug twee schepen met lychees uit Madagaskar in de haven van Zeebrugge verwacht. “Vorig jaar hadden we er één en werd het andere schip in Zuid-Frankrijk gelost, maar dit jaar zijn het er terug twee. De eerst komt dit weekend aan en wordt maandag gelost en de tweede verwachten we eind volgende week”, vertelt Johan Claes van Belgian New Fruit Wharf. “De reden dat het tweede schip ook in Zeebrugge wordt gelost is omdat het een complexe business is en wij de best mogelijke partner zijn. In het schip zitten veel soorten lychees en een grote variëteit aan merken. Daar moet je ervaren en goed personeel opzetten, om de juiste afhandeling te garanderen. In het verleden zijn vele andere bestemmingen geprobeerd, maar ze komen altijd terug.”

“Het lycheeseizoen in Madagaskar is iets vroeger dan andere jaren. Hierdoor hebben de schepen iets meer tijd om naar het Noorden te varen en alsnog op tijd in de winkel te liggen. Het volume van de twee schepen is hetzelfde als vorig jaar en de Noordwest-Europa is de afzetmarkt voor dit fruit. Er is per jaar maar één seizoen en de hele productie wordt in één keer opgestuurd in december. Een ideaal product voor de feestdagen dus”, zegt Johan. Ondanks de coronacrisis kunnen alle werkzaamheden doorgaan bij de Belgian New Fruit Wharf. “We kunnen zonder enige beperking werken, maar we moeten natuurlijk wel Covid-proof werken. Dat gaat ons gelukkig goed af, al zitten daar wel wat kosten aan verbonden. Ook merken we dat onze klanten weinig direct problemen hebben ondervonden en dat we op ons normale niveau kunnen blijven werken.”

Voor meer informatie:
Johan Claes
Belgian New Fruit Wharf
Kiwiweg 120
8380 Zeebrugge
+32 3 543 65 87
[email protected]       
www.sea-invest.com