Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
BelOrta schenkt 25.000 peren aan 100 scholen

Sinterklaas brengt dit jaar peren in plaats van mandarijnen

BelOrta moedigt Sinterklaas aan om dit jaar peren uit te delen en helpt hem alvast op weg door 25.000 peren te schenken aan meer dan honderd scholen uit de buurt biedt de coöperatieve groente- en fruitveiling hen een duurzaam en lokaal alternatief voor de klassieke mandarijn.

Sinds de coronacrisis hecht de Belg meer dan ooit belang aan duurzame en lokaal geteelde producten. Daarom wil BelOrta de Sint overtuigen om tijdens zijn passage in België peren in de schoenen van de kinderen achter te laten. “De peer is een op-en-top Belgisch product en dankzij zijn zoete, zachte en sappige smaak dé ideale kindersnack”, zegt Glenn Sebregts, Divisiehoofd Marketing bij BelOrta. “Bovendien kunnen onze perentelers een steuntje in de rug gebruiken door de aanhoudende Russische boycot. Dus waarom zou Sinterklaas niet eens lokale peren uitdelen in plaats van mandarijnen die vanuit exotische bestemmingen geïmporteerd worden? Op die manier bezorgt hij kinderen de perfecte gezonde snack – boordevol vezels, mineralen en tal van vitamines – en ondersteunt hij ook het klimaat en de Belgische perentelers. Bovendien vieren we komend weekend World Pear Day. Ideaal om deze topper van eigen bodem extra in de kijker te zetten dus!”

25.000 peren voor onze schoolgaande jeugd
Om Sinterklaas alvast een handje toe te steken, deelt BelOrta 25.000 Conference peren uit aan meer dan honderd scholen in de provincies Limburg en Antwerpen. Zo kan de Sint in de scholen van Scholengroep 13, Scholengroep Fluxus, Scholengroep 14 en VBS Nieuwland peren uitdelen in plaats van mandarijnen.

“In België worden jaarlijks meer dan 350.000 ton peren geteeld. Een ideale plek dus voor dit lokale initiatief. We hopen dat ons startschot zowel lokaal als nationaal zoveel mogelijk scholen, andere organisaties en ouders aanzet om dit voorbeeld te volgen.” zegt Glenn Sebregts, Divisiehoofd Marketing bij BelOrta. 

Els Willems, Algemeen Directeur van Scholengroep 13 Zuid-Limburg: “We zijn heel blij dat we samen met zo’n lokaal verankerd bedrijf als BelOrta aan een project kunnen deelnemen waar iedereen beter van wordt. Dankzij hen kunnen we onze kinderen gratis duurzame, lokale en gezonde peren aanbieden. Het spreekt dus voor zich dat we ons, mede in het belang van het welzijn van onze kinderen, volledig scharen achter BelOrta’s oproep om de lokale fruitsector te steunen in deze moeilijke tijden.”

Voor meer informatie:
BelOrta
Mechelsesteenweg 120
2860 Sint-Katelijne-Waver 
T +32 (0)15 565 331
[email protected]     
www.belorta.be       

Publicatiedatum: