Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vast programma Argentijnse Demeter appelen en peren bij Global Fruit Point

Afgelopen week heeft het Duitse Global Fruit Point met succes haar biologische audit vernieuwd, die ook een update van de Demeter-certificering omvatte.

Wat in maart vorig jaar begon met de eerste aankomst van William's peren in de haven van Rotterdam is uitgegroeid tot een vast programma met biodynamisch steenfruit uit Argentinië. Inmiddels commercialiseert Global Fruit Point Demeter gecertificeerde peren van de rassen William's, Red Bartlett, Packham's, Abate Fetel, Beurré Giffard, D'Anjou en Forelle. Voor appelen bestaat het assortiment uit Royal Gala, Cripps Pink, Pinova, Fuji, Braeburn en Granny Smith.

Tot nu toe heeft het bedrijf zich geconcentreerd op appelen en peren uit de Río Negro-regio die worden ingekocht bij Patagonian Fruits Trade. Thies Claussen, kwaliteitsmanager van Global Fruit Point: "Dankzij onze jarenlange samenwerking konden we voortbouwen op de bestaande vertrouwensrelatie, en het was dan ook niet meer dan een logisch gevolg om onze samenwerking uit te breiden naar Demeter producten."

Met het Demeter programma volgt Global Fruit Point de eisen van de markt, omdat er een toenemende belangstelling is voor fruit dat niet alleen voldoet aan de minimumeisen van de EU Organic Regulation, maar ook aan de veel strengere normen van telersverenigingen zoals Demeter.

Voorlopig is het biodynamische aanbod van Global Fruit Point beperkt tot een exclusief assortiment Demeter appelen en peren, hoewel een uitbreiding naar andere producten op een later tijdstip niet is uitgesloten.

Voor meer informatie:
Thies Claussen
Global Fruit Point
+49 4161 748 880
[email protected]
www.frupo.de

Publicatiedatum: