Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Julia Bouwsema en Tanith Freeman - Cherry Time Dutoit

Zuid-Afrikaanse kersenteelt in opkomst

De flinke uitbreiding van de kersencategorie binnen Dutoit in de Koue Bokkeveld van de laatste vier tot vijf jaar, waar in sommige gevallen onrendabele appelboomgaarden voor werden gerooid, begint zijn  vruchten af te werpen en naar verwachting zullen de aantallen zeker de komende jaren nog verder toe blijven nemen. 

"Zolang de vraag naar kersen op de wereldmarkt onverzadigbaar blijft, zullen we nieuwe bomen aan blijven planten," zegt Tanith Freeman, product development manager bij Dutoit. 

"We verkondigden al een hele tijd dat mensen deze categorie in de gaten moeten houden en nu begint alles vorm te krijgen."

"Afgezien van het feit dat het koude voorjaar de rijping met ongeveer een week heeft vertraagd, was het weer over het algemeen goed en is de kwaliteit van de kersen is fantastisch," vervolgt Tanith. "We zijn dan ook zeer tevreden over de kwaliteit."

De vertraging hield de prijzen stabiel
De vertraging bleek zelfs voordelig te zijn," zegt Julia Bouwsema, marketingmanager kersen en steenfruit bij Dutoit. "De prijzen bleven stabiel en ook de vraag naar kersen bleef sterk op alle markten."

De focus van het bedrijf blijven Europa en het VK, waar het fruit van Dutoit Agri een lege markt treft, voor de aanvoer product uit Chili, Argentinië en Australië op gang komt. 

Het kersenlabel Cherry Time van Dutoit (Foto's: Dutoit)

"De feedback op onze kersen is tot nu toe geweldig geweest"
De aantallen waar het bedrijf dit seizoen over kan beschikken, maakt het mogelijk om haar aanwezigheid op bepaalde markten te hernieuwen.

"In Maleisië, Europa en het VK werden onze Cherry Time-kersen zeer goed ontvangen. We kunnen een goed product aanbieden met een uitstekende houdbaarheid en smaak. De feedback is tot nu toe geweldig geweest."

Het bedrijf verzendt haar kersen per luchtvracht naar deze bestemmingen (en dat is uitdaging op zich), evenals naar Kenia, Mauritius en Réunion. Indonesië en Taiwan zijn markten die geschikt zijn om nog verder te worden ontwikkeld, terwijl de Chinese markt vooralsnog gesloten blijft voor Zuid-Afrikaanse kersen. 

"Het is een fantastisch product om mee te werken, zeker dit jaar"
Het bedrijf verlaadt nu voor de derde week kersen per zeevracht naar het VK, terwijl zij ook nog steeds kersen per luchtvracht naar Europa en het Verre Oosten verzendt. Het goede nieuws is dat er de komende weken meer rechtstreekse vluchten vanuit Kaapstad naar Europa zullen vertrekken.

Het seizoen duurt nog tot de eerste week van januari en zal later dan normaal eindigen.

"De grote aantallen waar we dit jaar over kunnen beschikken, hebben echt deuren voor ons geopend," zegt Julia. "Het is een fantastisch product om mee te werken, zeker dit jaar."

 

Voor meer informatie:
Julia Bouwsema
Dutoit Agri Pty Ltd
Tel: +27 23 312 1071
Email: [email protected]
https://cherrytime.co.za/

Publicatiedatum: