Aardbeien uit Gaza wachten op goedkeuring voor export naar Europa

De aardbeien uit Gaza worden momenteel geplukt en klaargemaakt voor export en verkoop, maar helaas wachten de telers in de regio nog steeds op de nodige goedkeuringen om het zachtfruit naar Europa te kunnen sturen. De aardbeien worden in het laboratorium getest om de kwaliteit te garanderen en vereisen Israëlische goedkeuring voor de export.

Voor de telers is dit weer een periode van onrust, want tijdens de vorige seizoenen mochten de aardbeien alleen op de Westelijke Jordaanoever worden verkocht, waardoor de waarde van de oogst afnam.

Het kost ruim 4.000 euro om één dunam (0,01 vierkante kilometer) aardbeien te telen en er drie ton van te kunnen oogsten. Het teeltproces duurt vijf maanden.

Ahmed Al-Shafei, directeur van de Gaza Agricultural Cooperative Society, zei dat als de buitenlandse markten niet worden opengesteld voor de export van aardbeien, de telers hun product niet op de lokale markt kwijt zullen kunnen vanwege de ongekende recessie.

Al-Shafei verwacht dit seizoen een grotere hoeveelheid aardbeien te oogsten dan de vorige, vanwege de toename van het areaal waarop wordt geteeld.

Bron: middleeastmonitor.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven