Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Egyptische citrustelers verwachten grote Valencia oogst

Het Egyptische citrusseizoen is begonnen met Navelsinaasappelen. Daarna zullen de Valencia sinaasappelen geëxporteerd worden. Van Navels zal de opbrengst lager zijn dan vorig jaar, maar Valencias zouden wat body aan het seizoen moeten kunnen geven. De focus ligt op Japan, aangezien dit het eerste jaar is dat Egyptisch citrus naar deze specifieke markt kan worden geëxporteerd.

Volgens Wessam Taha, marketingspecialist voor de Egyptische fruitexporteur MMA Fresh Produce, krijgen de Egyptische exporteurs te maken met een uitdagend seizoen, dat extra wordt bemoeilijkt door het gebrek aan handelsbeurzen. Taha: "Het Egyptische citrusseizoen is net begonnen en alle telers, verpakkers en exporteurs zijn goed voorbereid. Het coronavirus zal voor veel uitdagingen zorgen. We zullen niet kunnen reizen en daardoor is er ook van het bezoeken van beurzen geen sprake. Om die reden moeten alle exporteurs een strategie bedenken om nieuwe klanten te bereiken."

Navelsinaasappelen zullen het seizoen beginnen en daarvan is het aanbod kleiner. Het grootste deel van het seizoen zal bestaan uit Valencia-sinaasappelen en deze zullen belangrijk zijn om op de Japanse markt voet aan de grond te krijgen. Taha: "Egypte begint met Navelsinaasappelen, waarvan de opbrengst iets minder zal zijn dan vorig jaar. Voor Valencia sinaasappelen verwachten we een zeer goed seizoen, met een stevig aanbod en een goede kwaliteit. De vraag naar Egyptische sinaasappelen is altijd goed, maar de markt verandert voortdurend, dus dit jaar richten we ons op een nieuwe markt: Japan. We denken dat de Zuidoost-Aziatische markt de toekomst voor ons bedrijf is. Natuurlijk zal Europa ook altijd belangrijk blijven en we verwachten dat de Europeanen dit jaar meer sinaasappelen zullen afnemen dan gewoonlijk, omdat de Spanjaarden naar verwachting door de regen tekorten zullen hebben."

Omdat de Spanjaarden mogelijk problemen hebben met hun citrusseizoen, denkt Taha dat er voor Egyptisch citrus een kans bestaat om het nummer één alternatief voor het Spaanse citrus aan te bieden als het om de Europese markt gaat. "Onze belangrijkste markten zijn India, China, Indonesië en Maleisië, meer nog dan Europa. Zoals ik al eerder zei, wordt verwacht dat de export van Egyptische sinaasappelen naar de Europese markten zal toenemen. De Spaanse 'crisis' betekent dat de Egyptische sinaasappel, gezien de populariteit van het product, het beste alternatief voor deze markten is. Die populariteit is te danken aan onze concurrerende prijs en kwaliteit. Rusland is wat betreft de vraag in feite het 'koekiemonster' voor sinaasappelen. Dit zal ook voor ons dus een solide markt zijn. Tot slot richten we ons op nieuwe markten zoals Nieuw-Zeeland en Brazilië."

"De prijzen lijken nu redelijk, maar ze zullen naarmate het seizoen vordert licht stijgen. We verwachten dat dit seizoen goed zal worden, want de markt is dit jaar veel interessanter dan vorig jaar. Veel handelaren werden getroffen door het coronavirus en zij zien het nieuwe seizoen als een kans om zich te herstellen."

Voor meer informatie:
Wessam Taha
MMA Fresh Produce
Tel/Whatsapp: +0201101153464
[email protected]   
www.linkedin.com/company/mma-fresh-produce  

Publicatiedatum: