Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dorien Vermeer, Global Earth Food:

"Vanaf de start lag onze focus op biologische producten"

Tholen - Het was een droom die uitkwam voor een moeder en haar twee dochters. De drie startten in 2016 een import- en exportbedrijf in biologisch gedroogd fruit, noten en zaden. "We wilden altijd al iets met z'n drie├źn doen en toen de kans zich voordeed, hebben we die aangegrepen", vertelt Dorien Vermeer van Global Earth Food. Dat had er alles mee te maken dat de familie al jaren werkzaam was in de internationale agrarische sector. "We werden benaderd door internationale kennissen die onze hulp vroegen om hun producten op de markt te zetten."

Van links naar rechts: Dorien Vermeer, Linda Zembout en Narda Vermeer.

Biologisch vanaf de start
Global Earth Food importeert en exporteert onder meer dadels, gedroogde mango, ananas en papaja, maar ook cashewnoten, walnoten en pinda's. Ook bevat het assortiment chiazaad en biologische sap. Deze producten worden jaarrond geleverd aan groothandels in binnen- en buitenland. "Vanaf de start lag onze focus op biologische producten", vertelt Dorien. "We geloven namelijk dat een vergroting van de biologische markt een positieve impact heeft op mens en natuur. We hebben daarom zo snel mogelijk de benodigde certificaten gehaald en werken uitsluitend met partijen die ook biologisch gecertificeerd zijn."

"Nu, bijna vijf jaar later, loopt het bedrijf nog steeds goed en zijn we groeiende, vertelt Dorien. "De vraag naar biologisch gedroogd fruit, noten en zaden is groot en de samenwerking met onze klanten bevalt ons uitstekend."

De taken zijn verdeeld. Linda houdt zich bezig met de import en export, Narda is verantwoordelijk voor de finance terwijl Dorien zich richt op marketing. De verkoop doen ze samen. Dat ze alle drie naast Nederlands vloeiend Frans en Engels spreken en Linda ook Russisch en Arabisch, komt daarbij goed van pas.

Voor meer informatie:
Global Earth Food
+31613640233
[email protected]
www.globalearthfood.com