Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuwe uienverwerkingsfabriek MSP Onions draait op volle toeren

"Sometimes we do some onions"

"Sometimes we do some onions", zo liet Lindert Moerdijk van MSP Onions met gevoel voor understatement weten. Onderstaand filmpje toont aan dat de nieuwe uienverwerkingsfabriek op het moment op volle toeren draait. 

Waar we in de oude situatie 80.000 ton uien verpakken met dertig man, wordt het in de nieuwe situatie mogelijk om 200.000 ton uien met vijf man te verwerken. Met de volledige automatisering van de interne logistiek wordt 60% van de transportbewegingen bespaard en is alles live te traceren. Daarnaast maakt MSP Onions gebruik van artificiële intelligentie om de sorteertechniek naar het hoogste niveau in de wereld te krijgen voor zowel interne als externe kwaliteit.

Lindert gaf eerder aan dat het veranderende klimaat de aanleiding was om deze investering te doen. "We hebben te maken met lange natte en droge periodes en dat is stressvol voor de ui en funest voor de kwaliteit. Met handmatig sorteren was dit niet op te lossen, want de huidige machines kunnen niet in het product kijken. Dat was de aanleiding om deze fabriek te bouwen."

Voor meer informatie:
MSP Onions
Hertenweg 32a
4455 TL Nieuwdorp
[email protected] 
www.msp-onions.nl  

Publicatiedatum: