Nieuwe uienverwerkingsfabriek MSP Onions draait op volle toeren

"Sometimes we do some onions"

"Sometimes we do some onions", zo liet Lindert Moerdijk van MSP Onions met gevoel voor understatement weten. Onderstaand filmpje toont aan dat de nieuwe uienverwerkingsfabriek op het moment op volle toeren draait. 

Waar we in de oude situatie 80.000 ton uien verpakken met dertig man, wordt het in de nieuwe situatie mogelijk om 200.000 ton uien met vijf man te verwerken. Met de volledige automatisering van de interne logistiek wordt 60% van de transportbewegingen bespaard en is alles live te traceren. Daarnaast maakt MSP Onions gebruik van artificiële intelligentie om de sorteertechniek naar het hoogste niveau in de wereld te krijgen voor zowel interne als externe kwaliteit.

Lindert gaf eerder aan dat het veranderende klimaat de aanleiding was om deze investering te doen. "We hebben te maken met lange natte en droge periodes en dat is stressvol voor de ui en funest voor de kwaliteit. Met handmatig sorteren was dit niet op te lossen, want de huidige machines kunnen niet in het product kijken. Dat was de aanleiding om deze fabriek te bouwen."

Voor meer informatie:
MSP Onions
Hertenweg 32a
4455 TL Nieuwdorp
lindert@msp-onions.nl 
www.msp-onions.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven