Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Arthur Georges, Ag'Pom:

Een nieuw Frans teeltgebied voor winterpeen

"Hoewel het areaal waarop Franse winterpeen wordt geteeld momenteel niet meer toeneemt, is er wel sprake van een geografische verandering," vertelt Arthur Georges van ’Ag’Pom. “De worteltelers in La Mancha hebben met veel problemen te kampen, vooral met betrekking tot perceelrotaties. Het areaal waarop winterwortelen wordt geteeld neemt af. 5 jaar geleden teelde nog niemand in Haute-Normandië winterwortelen voor de versmarkt. Inmiddels zien we dat de winterwortelteelt langzaam aan terrein wint."

Ag'Pom was aanvankelijk gespecialiseerd in de teelt en de afzet van aardappelen en is nu een van deze nieuwe winterworteltelers in Haute-Normandië. “We hebben onze eerste oogst goed afgerond. Momenteel staan alle wortelen in de koelcel. Ons doel is om dit product verder te ontwikkelen ”.

Het bedrijf is een maand geleden begonnen met de afzet. “Een deel van onze wortelen wordt afgezet onder het merk 'Grand Frais'. Dit merk is gespecialiseerd in de afzet van verse groenten en fruit aan consumenten. De vraag is groot.

Een ander deel van onze wortelen wordt afgezet door groothandelaren, die met name met cateringbedrijven werken. Als gevolg van de corona-gezondheidscrisis is deze markt op dit moment rustiger. Arthur is echter vrij optimistisch over de rest van de oogst. “Ik denk dat er zeker vraag naar wortelen zal zijn. We staan ​​nog aan het begin van het seizoen. In het noorden zijn nog steeds niet alle wortelen geoogst.”

Over Ag'Pom
Ag’Pom is een familiebedrijf, gevestigd in Seine-Maritime. Vanuit daar teelt en verhandelt familie Georges al generaties lang aardappelen. Om zich te onderscheiden van andere aardappeltelers, waarvan er een heleboel in de regio te vinden zijn, is Ag’Pom ook een groenteteelt aan het ontwikkelen, met wortelen als vlaggenschipproduct.

Voor meer informatie:
Arthur Georges
AG’POM
[email protected]  

Publicatiedatum: