Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Moldavische fruittelers zetten hun visuele deuren open

Nadat de landsgrenzen sloten en vluchten aan de grond werden gehouden als gevolg van de pandemie, creëerde de Moldavische Vereniging van Fruittelers en Exporteurs een alternatieve manier voor potentiële kopers om enkele telers en exporteurs te 'bezoeken'. Met behulp van 3D-panoramabeelden en -video's kunnen handelaren die geïnteresseerd zijn in Moldavisch fruit door middel van virtuele rondleidingen 'binnenstappen' in boomgaarden, druivengaarden en naoogstfaciliteiten.

De rondleidingen geven een kijkje op de volledige tuinbouwinfrastructuur van elk van de tien deelnemende bedrijven, van de teelt tot de verwerking na de oogst. Buitenlandse handelaren en geïnteresseerde consumenten kunnen een virtueel bezoek brengen aan boomgaarden, moderne koelcellen en beschikbare sorteer- en verpakkingsapparatuur en daarnaast ook nog genieten van een adembenemend uitzicht op het Moldavische platteland.

Adrian Cojocaru, de marketingspecialist van de vereniging, vertelde dat de vereniging gebruikmaakt van technologie om zich aan te passen aan de nieuwe mondiale omstandigheden. "De wereldwijde pandemie heeft bijna alle internationale handelsbeurzen waaraan wij traditioneel deelnamen geannuleerd of uitgesteld. Dit heeft een negatief effect op de mogelijkheid om te reizen en onze huidige en potentiële partners persoonlijk te ontmoeten. In deze uitdagende context worden we aangemoedigd om creatiever te zijn. Daarom vroegen we een subsidie aan voor een door USAID gefinancierd project. Hiermee werden we geholpen om een reeks virtuele reizen naar onze leden die zich in verschillende regio's van ons land bevinden en waar verschillende soorten fruit worden geteeld, op te zetten. Aarzel niet om de boomgaarden van onze fruittelers virtueel te bezoeken!"

De afgelopen tien jaar hebben de Moldavische fruittelers aanzienlijk geïnvesteerd in moderne boomgaarden en hypermoderne technologische infrastructuur voor de naoogst. Aangezien de telers belangrijke certificeringen zoals GlobalGAP hebben verworven en nu appelen, druiven, pruimen en ander smakelijk fruit van uitstekende kwaliteit in aanzienlijke hoeveelheden oogsten, geeft de vereniging prioriteit aan diversificatie van de markt en verbetering van de commerciële mogelijkheden voor haar leden.

Virtuele rondleidingen zijn gemakkelijk toegankelijk voor iedereen die het potentieel van de Moldavische fruitsector uit de eerste hand wil zien door een bezoek te brengen aan: moldovafruct

Voor meer informatie:
Adrian Cojocaru
Moldova Fruct
Mobile/Viber/WhatsApp: +373 69140614
+373 60429929
[email protected]
www.moldovafruct.md 

Publicatiedatum: