Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Limgroup

Nieuw aspergeras Maralim op de markt

Het heeft wat jaren geduurd maar na intensieve trialling brengt Limgroup het aspergeras Maralim, geschikt voor het midden vroeg segment, eindelijk op de markt. Maralim, onder de kenners bekend onder nummer K2022, komt al vele jaren sterk uit de proeven.

Historie
Limgroup is al jaren een betrouwbare partner op het gebied van asperge. In gesprekken met telers en plantenkwekers uit Noordwest Europa komt Maralim al jaren steevast als sterke nieuwkomer uit de bus. Alvorens over te gaan tot introductie heeft Limgroup eerst haar interne en externe beproevingen in de praktijk bij deze telers afgerond. Met Maralim introduceren wij een ras dat aansluit op de vraag van de markt, aldus John Schoeber Marketing en Sales Director. Met deze uitbreiding van ons assortiment kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn.

Teler
Door de perfecte kopsluiting kan het oogstritme worden gewijzigd, terwijl de kwaliteit hetzelfde blijft. Hierdoor kan er een kostenbesparing op arbeid worden gerealiseerd. Uit proeven blijkt dat de productie van Maralim tot 17% hoger kan liggen dan de productie van gangbare rassen in het midden vroege segment. De hoge opbrengst en goede sortering vertalen zich in meer kilo’s klasse 1, wat resulteert in een hogere omzet per hectare. Samengevat kan het voordeel van het telen van Maralim oplopen tot enkele duizenden euro’s per hectare.Consument
Maralim produceert een typisch witte en rechte asperge en is nauwelijks gevoelig voor breuk, hol, roze verkleuring en roest. Het ras wordt door de consument als zeer smaakvol ervaren. Maralim is in alle verkoopkanalen te gebruiken, van retail tot huisverkoop, waarbij o.a. de kwaliteit en smaak leiden tot herhalingsaankopen.

Voor meer informatie:
Limgroup
T: +31 77 9379900
E: [email protected]  
W: www.limgroup.eu  

Publicatiedatum: