Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Blue Whale brengt Kissabel naar de Chinese markt

Kissabel is een appelras dat door de Franse veredelaar IFO in een periode van meer dan 20 jaar is ontwikkeld. Het nieuwe appelras omvat drie variƫteiten: Kissabel Rouge, Kissabel Orange en Kissabel Jaune. De rode, oranje en gele Kissabels hebben een uitgesproken uiterlijk en een uitzonderlijke smaak die de aandacht van de Chinese consument heeft getrokken. Het is de eerste keer dat Kissabel op de Chinese markt komt, en pas de tweede keer dat deze appelsoort op een Aziatische markt verschijnen.

Promotie-evenement op de Shanghai Huizhan Groenten- en fruitmarkt

Afgelopen 27 november vond er in Shanghai Huizhan een promotie-evenement voor Kissabel plaats op de groenten- en fruitmarkt. "Het belangrijkste doel van dit promotionele evenement is om de Chinese consument de mogelijkheid te geven de uitzonderlijke smaak van Kissabel te ervaren en de nieuwsgierigheid te wekken. We hopen ook dat de Chinese consumenten zullen begrijpen dat ons bedrijf een gespecialiseerde fruitimporteur is met een lange geschiedenis en jarenlange ervaring in de fruitsector," zegt Tizio Jiang van Shanghai Ziqin Fruits and Vegetables.

Kissabel wordt voor het eerst op de Chinese markt gebracht door het Franse bedrijf Blue Whale. Zij zijn in september begonnen met het oogsten van Kissabel in hun eigen Blue Whale appelboomgaarden. Het oogstseizoen verloopt voorspoedig. Het bedrijf raamt een opbrengst van maar liefst 700 ton met kaliber #88 en groter. De opbrengst is nog steeds relatief klein omdat dit een nieuwe appelsoort is, waardoor het verkoopsseizoen ook vrij kort is. "Dit keer verkopen we vooral Kissabel Oranje. Het kenmerkende rode vruchtvlees en de uitzonderlijke smaak voldoen perfect aan de behoefte van de Chinese consument, die op zoek is naar nieuwe soorten fruit," aldus Tizio Jiang.

Kissabel

Kissabel wordt op de Chinese markt verkocht onder de merknaam Blue Whale. Het Blue Whale logo staat ook op de rode dozen met Kissabels. "We verkopen deze appelen momenteel voornamelijk in Oost-China. Over twee of drie jaar willen we onze retailmarkt uitbreiden naar Zuid-China en Noord-China. We verkopen de appelen meestal in de originele dozen op de groothandelsmarkt, maar we kunnen ze ook op maat verpakken volgens de specificaties van onze klanten. Kissabels worden verkocht in Metro Supermarkten, RT Marts, Lianhua Supermarkten en in Well Fruit winkels. We verkopen onze appelen ook online via Ding Dong en Meituan."

Voor meer informatie:
Tizio Jiang
Shanghai Ziqin Fruits and Vegetables Co., Ltd.
+86 175 2174 2652 
[email protected]

Publicatiedatum: